Свързани новини

25.03.2010 13:31

Нещастната фамилия Павлови 3

Видян 3256 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2000 година е знаменателна за Илия Павлов не само заради факта, че става на 40. В края на 1999 г. премиерът Костов, неговият враг, е направил решителни промени в правителството. Той маха най-силните си министри.
Бонев и Бакърджиев си отиват не само заради медийния им авторитет, но и заради доклад на контраразузнаването, според който двамата действат с групата олигарси около руския милиардер Майкъл Чорни. Става въпрос за Емил Кюлев, Владимир Грашнов и други по-дребни като заформящия се миникръг Агнешки главички около Никола Николов. Отнета е и властта на сивия кардинал на властта Христо Бисеров, днес заместник-председател на парламента от ДПС, след като неговият бизнескръг взема Петрол. Вече се е разчуло за куфарчетата с пари от митниците, покрай които се раждат олигарси от типа на Доктора и Самоковеца, и къщата на главния секретар на СДС.
Костов има намерение във властта да има само един овластен кръг и това да бъде точно неговият. Обидените го наричат Олимп по името на любимия ресторант на премиера по онова време.


Илия Павлов използва момента на смяната на едни олигарси с други, която Костов извърши, за да си създаде медиен образ на най-богатия българин


Като старт на операцията служи отбелязването на рождения му ден. Той пренебрегва предупрежденията, че 40-годишнина не се празнува. И кани хиляда гости край басейна на Шведския хотел – перлата в туристическата му корона. Сред тях бях и аз.
Явих се изтупан в костюм, въпреки августовската жега и с изненада установих, че въпреки точното ми идване, през фоайето на огромния хотел се виеше супер дълга опашка. Помня, че точно пред мен чакаше Емилия Масларова със съпруга си - по онова време тя беше просто депутатка.
Избрах по-хитра тактика. Понеже познавам терена, заобиколих през градината и просто заех отреденото ми място на една маса край басейна. Помня, че ни бяха сложили на една изненадващо добре разположена маса със светския агент Иван Тенев и бившата му съпруга Кристина Димитрова.
Зад нас вече се наливаше бай Гиньо Ганев, а до него настаниха изгряващия олигарх Митко Събев с тогавашната му половинка и днешна най-богата жена в България Петя Славова. Тя си беше дошла специално от Лондон, където учеше.
Друга хубава компания бяха днешният министър на културата Вежди Рашидов с неговата очарователна дама д-р Снежа Бахарова и Йорданка Христова с вечното й ветрило, настанени почти до т.нар. – хед тейбъл – главната маса за рожденика и неговото семейство...
Гледахме лицата на все още чинно чакащите и не толкова хитри, колкото нас хора от опашката, които се потяха в елегантните си тоалети. Домакините неприлично закъсняваха. Дойдоха точно на здрачаване – с час и половина след определеното от самите тях време.
Нямаше как да не забележа съругата на Илия Павлов. Партито имаше за цел да въведе Дарина Павлова в звездна орбита. Тя бе избрала секси рокля, малко вулгарна за случая, но абсолютно съзвучна с нейното поведение. Някъде в периферията е била настанена Ивайла Бакалова, която по онова време никой в светските среди не познаваше, а тогава тя е била дамата на сърцето на олигарха Павлов.
Запомнил съм, сякаш беше вчера, нещо шашкащо, което изръси той:


“Прощавайте за отвратителния ми характер”!


Този човек дълбоко в себе си не се харесваше. Нищо, че по-рано същия следобед, в градината на хотела, разположил се по фланелка и къси гащи на уж неформална среща с избраните журналисти той изглеждаше като господар на света.
Избързвам малко с разказа, за да разкажа още една показателна случка. Дарина и Ивайла организираха конкурс за красота. Репетицията беше свършила. Докато персоналите шетаха наоколо, няколко души останахме на вечеря на най-горната тераса на резиденцията Арбанаси – любимото място на Илия Павлов. Той подреди хората на масата: самият той на “председателското” място, срещу него Румен Гайтански, с когото Бакалова, настанена до бизнесмена, беше на върха на чувствата, нейна приятелка от едната страна на Павлов, а на мястото до дясната му ръка – аз.
Първоначално милиардерът, облечен в раирана фланелка и по елегантни бели панталони – нещо като бг вариант на Великият Гетсби, се опитваше да впечатли Ивайла, но усетила раздразнението на своя мъж, тя побърза да седне в скута на Румен. Тогава Павлов започна да ми подхвърля интересни теми за размисъл. Очевидно беше, че желае да ме впечатли, че е много повече, отколкото изглежда в интелектуално отношение. Успя наистина, но се разсейвах, защото пред очите ми бяха ушите на този човек – някога мачкани, а впоследствие изправени, те бяха заели някаква нестандартна, неприсъща и изненадваща форма. Може би тези уши портретираха най-точно що за човек беше Павлов – новите пари, които се представяха за стари пари, борецът, който се представяше за Рокфелер, Бил Гейтс и Абрамович взети заедно.
Следващата вечер Павлов беше поканил всички хора с пари в републиката – от Лора Видинлиева до Гриша Ганчев на конкурса за красота. Показа им, че той е шефът. Такива неща в клуба на големите момчета не са прилични и не се прощават.



В следващия брой очаквайте сензационно продължение: войната кой да управлява Царя и България, сватбата на княгиня Калина и пътят към смъртта на боса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец