Свързани новини

10.03.2010 13:23

Нещастната фамилия Павлови

Видян 4581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 7 март станаха 7 години от убийството на Илия Павлов. На излизане от офиса си той е покосен от руски снайпер, скрит в храстите на стотина метра фронтално срещу входа на сградата на Мултигруп.


Веднага изникват въпросите по каква причина неговата охрана не проверява зоната около офиса преди излизането на големия бос – тогава най-богатият човек в България. Още повече, че има отлична видимост – по онова време зданието стърчи само насред полуголо поле.


Други въпросителни се появяват заради стечението на обстоятелства – Павлов говори със съпругата си Дарина, която го задържа на телефона – звъни му от Америка. Това прави нацелването на милиардера по-лесно за снайпера.


Нещастните сручайности всъщност бележат съдбата на клана, или както е в документите от наследството на Илия “фамилния тръст Павлови”. Познавах тези хора и искам да ви разкажа за тях...


Общите ни познати разказват, че на практика Илия Павлов май оставя само ренти на съпругата си Дарина и на баща си Павел. Говори се, че таткото получава месечна пенсия от 25 000 долара. Доказателство в тази посока е и фактът, че 7 години след смъртта на сина си той се вози все още в доброто си старо Ауди от гаража на Мултигруп. Ще го видите пред казиното на хотел Рила, когато минете оттам.


Същата рента се полага и на вдовицата Дарина, ако се вярва на мълвата. Сигурно това е причината от есента на 2003 г. тя да не е стъпвала у нас дори и на ежегодните панихиди на 7 март, които колегите на Илия организират в негова памет в черквата в Арбанаси, която се прочу напоследък покрай книгата на дясната му ръка – масона Димитър Недков.


На Дарина са оставени и семейните къщи. Гости на вдовицата разказват, че тази във Виена, щата Вирджиния е твърде лошо и бедно поддържана, а семейното ранчо бе продадено.


Госпожата запазва и някакъв процент в единствения останал бизнес на бившата Мултигруп – туристическия, където дели мегдан с управителките на някогашния колос и днешните му останки: Бояна Попова и агент Нела Сандалска.


Всички останали подразделения на МГ Корпорация отидоха в ръцете на бизнесмени, близки до ДПС. Заводите минаха под контрола на Фуат Гювен, а вицето на Павлов – Николай Вълканов, взе строителството и добива. Не е тайна, че той е в най-близкото обкръжение на турския лидер.


Всъщност тъкмо Вълканов придружаваше Дарина Павлова в последния й полет до България – в бизнескласата на Алиталия, където пътувахме заедно. Заради мен двамата изпуснаха времето в самолета, за да си споделят важни тайни и се задоволиха с общи теми. А Дарина допълни релакса с протягане на събутите си крака, тъй като седеше на първия ред.


Истината е, че точно от Даринка Георгиева от Казанлък, тръгва възходът на Илия Павлов. Двамата се запознават в популярния преди 20-ина години унгарски ресторант на ул. Раковски в София. В онези далечни времена Даринка е студентка във ВИТИЗ, наричана от всички Розичка. Честичко от намиращия се срещу Унгарския ВУЗ я взема сребристия мерцедес – пура на Иван Славков. По онова време автомобилът е единствен по рода си в София, а Батето е в разгара на плейбойския си период на соцпринц.


Дарина обаче открива милионерския потенциал на мъжа, когото в борческите среди наричат Зъбчето, и решава да му помогне в живота. Зетът на генерал Чергиланов е готов за скок и заживява с амбициозната и неосъществена актриса.


Двамата заживяват заедно в апартамент в непрестижния софийски безименен квартал край Обувния завод. Посещавали жилището по онова време разказват, че Павлови имали легло, гардероб за нейните тоалети и голям телевизор.


Докато Даринка снима гърдите си в епизодични филмови роли или води Златният Орфей през 1990 г., мъжът й попада в престрелка в Бургас. Такива са гангстерските години на първоначалното натрупване на капитала....



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които