Тази вечер той ще представи един от най-обичаните концерти за пиано - №2 от Ференц Лист и увертюрата Римски карнавал от Берлиоз.

Свързани новини

26.10.2022 17:34

Световният пианист Томоки Саката с гастрол в София

Видян 4103 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният гост-диригент на Софийската филхармония Саша Гьотцел се завръща на сцената на зала България с романтична програма. Той участва активно в постановки на  Мариинския театър, Виенската народна опера, оперите в Анже – Нант,  Монпелие и Рен, Националната опера в Нанси. Маестро Гьотцел ще представи на българските си почитатели и един млад, но вече много популярен по световните сцени пианист - Томоки Саката. Той спечели 4-та награда на конкурса Кралица Елизабет през 2021.


През 2016 си извоюва 1-ва награда заедно с 6 специални награди на Международния конкурс за пиано на Ференц Лист в Будапеща. Ученик на Паул Бадура-Шкода, Дмитрий Башкиров и Тамаш Вашари, Саката гради репутация на младежко изобилие от таланти, което създава собствено интуитивно вълнение. Томоки свири в най-престижните зали в Европа, Азия, САЩ и Африка. Тази вечер той ще представи един от най-обичаните концерти за пиано - №2 от Ференц Лист и увертюрата Римски карнавал от Берлиоз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец