Свързани новини

09.12.2019 10:32

Лили Иванова – по-мощна от всякога в НДК

Видян 2891 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мощ, сила и превъзходство – в тези три думи се събира първият от трите поредни концерта на Лили Иванова в НДК.


 


В неделната вечер, сред софийските мъгли, като гръм гласът на примата прорязваше път и извън пределите на зала 1, предава Монитор.


 


с които може да бъдат написани нови текстове. Да, има. И препълнената зала ги чу с ушите си – последните песни на Лили, които, разбира се, са посветени на сърцето. Акцент очаквано беше „Севдана“, по музика на Георги Златев-Черкин и текст на Стефан Вълдобрев – най-новата продукция на изпълнителката, която даде име на последната й плоча с 10 неиздавани до момента парчета, както и на двоен диск, който включва селекция с допълнителни още 20 песни, лично подбрани от нея. Първите бройки от тях станаха притежание на феновете, дошли в НДК, които буквално ги разграбиха.


 


Вечерта започна с „Дивата рекла“ и проблеснали инициали “LI” на гърба на сцената, и продължи изцяло с най-новия репертоар на певицата, която даде урок на всички свои колеги, как след десетилетия шеметна кариера и стотици песни можеш да си в крак с времето, да не се облягаш за секунда дори на стари лаври и да вървиш нагоре, дори когато си се надигнал на пръсти на самия връх.


 


А старите и вечни хитове…? Те са за разкош, за финал, тогава, когато публиката екзалтирано те моли да се върнеш на сцената за още малко. Те са за онези моменти, в които и самата Лили е подвластна на адреналина, точно както се случи на концерта й снощи. Примата захвърли обувките си в последните минути и се гмурна в публиката, а след това се върна на сцената още по-силна и не спря да тича и подскача от единия до другия й край в продължение на четири песни за бис.


 


Снощи видяхме една различна Лили!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.