01/02

Свързани новини

08.11.2019 13:51

Хорът на Ваня Монева в саундтрак за HBO

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сериалът „Тъмните му материи“ засега разполага само с премиерен епизод, но фен базата му набъбва с всеки изминал час. Оказа се, че в продукцията на НВО и ВВС има българска следа.


Диригентът Ваня Монева и нейният хор се разписват с участие в саундтрака, който също вече трупа суперлативи в социалните мрежи, предава Монитор.


Музикалната тема на поредицата съдържа 19 песни, включени в албума Тhe Musical Anthology of His Dark Materials („Музикалната антология на „Тъмните му материи“).


По време на работата по саундтрака хорът на Ваня Монева не знае в коя тема точно се включва, но получава насоки кога музиката трябва да е по-мистериозна, кога трябва да звучи по-зловещо или радостно и т. н.


"Вкарахме много българско звучене с различни допълнителни ефекти от нашия фолклор. Още докато записвахме и бяхме в директна връзка онлайн с композитора. Бяха много доволни от това, което се случва и от допълненията, които предложихме“, разказа пред „Монитор“ майката на поп-звездата Мария Илиева.


По музикалната тема на сериала работят още композиторът и носител на „Грами“ Лорн Балф, певицата Кейти Тънстал, барабанистът на Red Hot Chilli Peppers Чад Смит, челистката Тина Гуо, цигуларката Линдзи Стърлинг и други.


„От самото начало аз и останалите от музикалния екип знаехме, че искаме някакъв хибрид. Исках, когато слушат музиката, хората да не знаят реално ли е или не, дали са в миналото или в настоящето. Друг важен елемент, който се опитахме да вмъкнем, е винаги темата да съответства на дадения герой.“, заяви Балф, познат още с работата си по „Черния рицар“, „Железният човек“, „Мадагаскар“, „Западен свят“ и още куп телевизионни и кинохитове.


„Престижно е да записваме за такъв сериал. Хубаво е, че се обръщат към българското. Участваме в големи продукции, които явно разбират стойността на нашето пеене, на нашите гласове“, сподели ни още Ваня Монева, чийто хор работи и по музиката на „Соло: История от Междузвездни войни"


Припомняме, че „Тъмните му материи“ е адаптация на едноименната трилогия на Филип Пулман. Сюжетът се разгръща във вълшебен свят, в който всеки човек си има свой демон (животинче, което е неотлъчно до него) и се върти около приключението на смелата Лайра. Сред главните попълнения в каста са Дафни Кийн, Рут Уилсън, Джеймс Макавой, Лин-Мануел Миранда и други.


Междувременно Монева и нейният хор се готвят за големия си концерт на 14 декември, който е в рамките на Новогодишния фестивал на НДК. Тогава те ще честват 25 години от създаването на формацията и ще посрещнат на сцената специални гости. Освен това хорът е поканен да участва в постановки на Народния театър и дебютът им там ще е на 23 ноември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.