Свързани новини

09.05.2016 16:04

Григор Димитров се срина в ранглистата

Видян 1172 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

                   Първата ракета на България Григор Димитров се срина със седем места и изпадна до №35 в световната ранглиста след разочароващото си представяне на турнира от сериите Мастърс в Мадрид. В началото на миналата седмица 24-годишният българин загуби още в първия кръг след 6:7(3), 3:6 срещу участващия с уайлд кард испанец Пабло Кареньо-Буста и така не успя да защити точките си.



В момента хасковлията има актив от 1185 пункта, които го нареждат на незавидното за неговите амбиции 35-о място в класацията на АТР. Това е най-слабото му представяне от три години насам. За последно Григор беше толкова назад на 8 април 2013 година, а стигна чак до №8.
Безспорен лидер с 16 550 точки остава Новак Джокович, който в неделя вечерта завоюва втората си титла в Мадрид. На финала сърбинът надигра миналогодишния шампион Анди Мъри с 6:2, 3:6, 6:3.



Димитров има шанс да се отсрами още тази седмица, след като късно снощи той стартира участието си на силния турнир на клей от сериите Мастърс в Рим с награден фонд 3.28 млн. евро. Негов съперник в първия кръг беше германският талант Александър Зверев, а резултатът от двубоя не бе известен до редакционното приключване на броя. При успех на старта Димитров ще срещне във втория кръг номер 3 в схемата Роджър Федерер (Швейцария).



Миналата година хасковлията отпадна във втория кръг след загуба от италианеца Фабио Фонини. Най-доброто постижение на Григор Димитров в турнира е достигането му до полуфиналите през 2014 година, където бе спрян от Рафаел Надал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак