29.02.2016 11:02

Българските боксьори спечелиха 10 медала на турнира Странджа

Видян 1231 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Националният отбор на България спечели общо 10 медала на най-стария международен турнир по аматьорски бокс Странджа, който се проведе в София. Златни медали донесоха Станимира Петрова (51 кг), Петър Белберов (91+ кг) и Даниел  Асенов (51 кг). Втори в своите категории останаха Тинко Банабаков (49 кг), Душко Благовестов (56 кг), Симеон Чамов (69 кг) и Кристиян Димитров (91). С бронзови медали се поздравиха Габриела Димитрова, Светлана Каменова и Николай Коев. Шампионката Станимира Петрова бе удостоена и с приза най-добра боксьорка при жените в 67-ото издание на турнира и спечели престижната Купа Странджа. Това е неин втори трофей, след като триумфира с купата и през 2015 г. Нейни подгласнички станаха Нушка Фонтийн (Хол) и Татяна Зражевския от Русия.



  При мъжете за №1 бе определен европейският и световен шампион Евгени Тишченко от Русия, а българският първенец Даниел Асенов остана на второ място. Трети е Букса Дорин от Молдова. За първи път  в богатата история на турнира бе създадена и отборна купа, която получи тимът на Русия.
Шамипоните бяха поздравени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. „Станимира Петрова доминираше през целия мач. Радващо е, че показа отлична форма. Още сме в началото на олимпийската година, а боксьорите ни изкараха тежък лагер на Белмекен и нямаха много време да се възстановят. Все пак този турнир е част от подготовката за Олимпиадата в Рио де Жанейро”, заяви Кралев.
„Вече 67 години Българската федерация провежда най-реномирания турнир в Европа. Виждате какво е уважението, което показват останалите федерации и боксьорите. Всички са доволни и всяка година броят на участниците и държавите се увеличава”, допълни министърът и пожела на българските боксьори медали от Олимпиадата.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв