14.06.2015 19:00

Даниел Александров донесе първи медал за България в Баку

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият български медал на Европейските игри в Баку вече е факт, а заслугата е на бореца Даниел Александров. Той се окичи с бронз в борбата класически стил, след като пречупи съпротивата на представителя на Турция Селчук Джеби в категория до 80 килограма. Нашенецът спечели с 3:2 и така донесе дебютно отличие на родината ни на игрите в столицата на Азербайджан. Двукратният световен шампион Джеби подаде контестация, която обаче не бе уважена от съдиите.


 


Успехът на Александров смълча няколко хиляди души по трибуните на Хейдар Алиев Арена, които мощно подкрепяха представителя на южната ни съседка. Ето какво сподели роденият в Дупница борец моменти след триумфа си: „Чувствам се щастлив. Този съперник два пъти ме е побеждавал, най-вече благодарение на съдии и подобни неща. Бях стимулиран да му върна за загубите. Подкрепата на публиката в полза на турския борец ме мотивира още повече“, каза Александров.


 


Любопитен факт е, че бронзовият ни медалист е в Баку без треньора си Армен Назарян. Легендарният борец не пътува за състезанието, а причината за това е продължаващият години наред конфликт между Азербайджан и Армения.


 


Лично президентът на МОК Томас Бах пожела успех на българските спортисти на Европейските игри в Баку.  Германецът и Стефка Костадинова разговаряха за кратко след като председателя на БОК подписа споразумение за сътрудничество с Руския НОК.


 



„Изглеждахте прекрасно на парада на нациите, желая ви успех и в стартовете от Европейските игри в Баку. Този нов проект е важен за олимпийския спорт и съм благодарен, че вашият олимпийски комитет и българската държава имат подобно отношение към спорта“, каза Бах.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и