Свързани новини

16.07.2013 14:02

Реал измести Юнайтед като най-скъп клуб в света

Видян 1477 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реал (Мадрид) измести Манчестър Юнайтед от върха на класацията на Форбс за най-скъп спортен клуб в света за 2012 г.


Белите водят триото от европейски футболни отбори, които огласяват подреждането, доминирано по традиция от тимове от Националната футболна лига на САЩ.


Деветкратният европейски шампион е оценен на 3.3 млрд. щатски долара, което е сериозно израстване с над 83% спрямо стойността му от 1.88 млрд. година по-рано. От "Форбс" отдават това на силната спонсорска подкрепа след сделките с "Адидас" и "Емиратс".


"Манчестър юнайтед" отстъпи лидерската позиция за първи път от 2004 г. и е втори с 3.17 млрд. долара. Испанският шампион "Барселона" допълва тройката с 2.6 млрд. долара, като отбелязва изкачване с пет места.


Бейзболният "Ню Йорк янкис" (2.3 млрд. долара) отстъпва позицията си на каталунците, следван от представителите на НФЛ "Далас каубойс" (2.1 млрд.) и "Ню Инглънд пейтриътс" (1.6 млрд).


В първата десетка влизат още бейзболният "Лос Анджелис доджърс" (1.6 млрд.), "Вашингтон редскинс" и "Ню Йорк джайънтс" от НФЛ и футболният "Арсенал", оценени на 1.3 млрд. долара.


НФЛ е с най-много представители в подреждането – 30 в топ 50, с което окупира 60% от тазгодишния списък. Средната стойност на 50-те най-скъпи клуба е 1.24 млрд. долара, или с 16% по-висока спрямо миналогодишната класация.


Останалите 20 отбора включват по седем бейзболни и футболни представители, три от НБА, два от моторните спортове и един от НХЛ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.