Свързани новини

03.05.2012 17:16

Каква поредна футболна драма с тв правата?!

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на ПФЛ и настоящ шеф на фирма S.V.-RSA закупила от БФС телевизионните права на А група Валентин Михов предложи от следващия сезон всеки клуб сам да държи и продава правата си. Това стана на специална пресконференция, на която някогашният шеф на Кореком разкритикува кражбите на картина от мачовете.
„Хаосът с телевизионните права е пълен. Нищо не се е променила от последните 14-15 години. Не виждам нищо оптимистично. Краде се безобразно. Ще предложа всеки клуб да си вземе правата и да ги управлява сам, както си пожелае“, коментира Михов.
Той допълни още, че голяма част от 3-ия транш, който трябва да бъде изплатен на клубовете и БФС, няма да бъде преведен.
„БФС допусна грешка със старта на шампионата, без дори да ме попита. Те го направиха на своя глава. Нашите адвокати ще решат кой да не получи пари. Малко клубове обаче ще бъдат ощетени. Вероятно ще бъде удържана сума около 1 млн. лева. Напомням, че някои клубове не желаеха да бъде отлагано първенството. За това обаче носят отговорност комисиите на БФС и вероятно техните пари няма да бъдат преведени“, каза Михов.
Валентин Михов разкри още, че няколко клуба също ще бъдат санкционирани.
„4-5 клуба имат наложени санкции заради проблеми с рекламните пана по стадионите. 1 клуб ще е глобен заради закъснение с повече от 10 минути на домакинския му мач. Знам всичко около охраната на въпросната среща“, допълни още той.
Освен това стана ясно, че БНТ все още не е превела над 1,5 млн. лева права за излъчването на срещите, тъй като не е получила обещаната държавна субсидия.
„Нямам претенции към БНТ. В договора ясно е записано, че те ще преведат парите в момента, в който получат субсидията. Водил съм много разговори с премиера и в нито един от тях той не е обявил, че няма да бъдат преведени тези пари. Факт е обаче, че има закъснение повече от 3 месеца“, каза Валентин Михов. Той разкри, че има неплатени около 2 милиона лева от общо 6 милиона, които са включени в договорите за телевизионни права.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,