Свързани новини

13.12.2011 16:46

Национал от ЦСКА гори за 4 г. заради психодопинг?

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националът от  ЦСКА Костадин Стоянов ще разбере вероятно този четвъртък дали бъдещето му няма да продължи в аматьорския футбол. Късно вечерта в понеделник Sportal.bg разпространи новината, че 24-годишният сливналия е дал положителна допинг проба след дербито с Левски, спечелено от червените с 1:0 на 28 октомври. След мача част от играчите на двата отбора са били подложени на тест и именно той е установил, че Стоянов е използвал забраненото вещество метилхексанамин – психостимулант, който се среща и в сиропи за кашлица, и дори в капките за нос.
През този полусезон цели осем футболисти на ЦСКА са проверявани от антидопинговата лаборатория, но на всички останали пробите са отрицателни. Това означава, че Коста Стоянов най-вероятно е взел без да иска веществото на своя глава, без знанието на докторите в отбора и без да е наясно какви проблеми може да си докара. Твърди се, че той бил изпаднал в депресия след загубата 0:3 на националния от Украйна (3 седмици преди дербито с Левски). След него селекционерът Михаил Мадански освободи Стоянов от отбора, като двамата измислиха, че играчът е контузен и той не взе участие в мача срещу Уелс (11 октомври), но истинската причина беше психическата преумора. А именно антидепресант е и веществото, което е открито в урината на бранителя на армейците.
Все пак има вариант обаче Стоянов да е пил сироп за кашлица или да е използвал капки за нос. Именно от подобни самосиндикални лечения са си патили не един и двама спортисти, които в последствие са отнасяли по един-два месеца наказание.
Родната допинглаборатория ще даде своето становище утре, после ще се произнесе и Дисциплинарната комисия към БФС. Изобщо не съществува вариант, при който Костадин Стоянов ще се размине без наказание, тъй като има доказано наличие на забранено вещество. От ЦСКА обаче имат информация, че концентрацията му в дадения тест е изключително ниска. Вариантите за отстраняване от официални мачове са от 6 месеца до 4 години. Ако се стигне до най-лекия, то от ЦСКА се надяват след обжалването присъдата да бъде намалена едва до 3 месеца. Основание за подобен оптимизъм им дават множество други случаи, като този на румънската звезда Адриан Муту, когато се стигна до двойно намаляване на наказанието след подадена молба за обжалване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които