Свързани новини

21.09.2010 13:20

Матеус поема България

Видян 2174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендата Лотар Матеус е новият треньор на националния отбор по футбол. Лотар ще е начело на България до края на квалификационния цикъл за Евро'12, но не се знае дали ще води отбора срещу Уелс на 8 октомври. Има вариант на Острова нашите да са с треньорски тандем Любо Пенев/Михаил Мадански.


Матеус спечели битката за треньорския пост в конкуренцията на сърбинът Радомир Антич. Освен тях в БФС са били обсъждани още 15 имена. Иначе общо кандидатурите са били 40.


Матеус бе безработен от година и половина. За последно той води израелския Макаби Нетаня, като именно с този отбор той отпадна от родния Черно море в турнира за Купата на УЕФА през сезон 2008/09. Преди това немската легенда е тренирал Рапид Виена, Партизан, Унгария, Атлетико Паранензе и Ред Бул Залцбург.


Странно защо Радомир Антич не бе предпочетен въпреки уникалната си визитка. Той е единственият треньор, водил трите големи в Испания - Реал М, Барселона и Атлетико М. Освен това под негово ръководство Сърбия се класира за Мондиал 2010, където обаче комшиите претърпяха тотален крах и отпаднаха още в групите, въпреки че победиха Германия. Антич бе уволнен от Сръбската футболна федерация преди няколко дни, защото отборът започна трагично квалификациите за Евро 2012.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате