Свързани новини

09.09.2010 17:08

Световни величия по-евтини от Мъри и Наско

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със заплатата на печалния дует Станимир Стоилов-Наско Сираков, който докара националния отбор по футбол до национална катастрофа, са можели и могат да бъдат назначени едни от най-известните треньори в света.


Както 19' вече писа, от началото на 2009-а до онази вечер, когато опропастиха втори голям квалификационен цикъл, двамата взимаха по 100 бона на месец – 50 000 лева на калпак, или сумарно за целия период 2,1 милиона лева. Вече споменахме, че 1 милион евро е годишната заплата на германския корифей Отмар Хитцфелд начело на Швейцария. Сънародникът му Ото Рехагел, който донесе безпрецедентната европейска титла на Гърция през 2004-а и в момента е безработен, получаваше по 750 000 евро. Французинът Пол Льо Гуен, който направи име начело на Лион, пък вземаше със 100 000 по-малко, докато водеше Камерун. Опропастилият петлите Раймонд Доменек пък прибираше по 560 000, а бившият селекционер на Англия - шведът Свен-Горан Ериксон, водеше Кот д'Ивоар за 550 000 евро. Друг швед и също безработен – Ларс Лагербак, прибираше само 250 000 от Нигерия.


В потвърждение на това, че БФС трескаво търси чужденец за треньор е изказването на члена на Изпълкома Камен Костадинов. „Следващата алтернатива е чужденец, тъй като ръководството на БФС не вижда по-добър вариант от Станимир Стоилов у нас“, заяви депутатът от ДПС, който, май дърпа конците на ул. Иван Асен II, след като спечели президентското място на конгреса на Боби Михайлов.


Междувременно Мъри Стоилов „великодушно“ оповести, че се отказва от обезщетението по договора си с националния. Това, разбира се, е прах в очите за наивници, защото той ужким сам си подаде оставката, което само по себе си изключва каквато и да е неустойка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв