08.03.2021 10:03

Трима министри на среща със спорта в Стара Загора

Видян 1911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на  икономиката Лъчезар Борисов се срещнаха с представители на спортните клубове в Стара Загора. Те се запознаха с основните проблеми, които стоят пред тях в дейността им, като много сериозно беше засегнат въпросът за отпусканите средства от ММС по Програмата за развитие на спортните клубове. В Стара Загора 23 клуба получават субсидия, която е в размер на 307 691 лв.
“Плановете ни са през следващите 4 години да достигнем до 200% увеличение на парите, които се отпускат за клубовете. Това е важно да се случи, за да могат треньорите да получават по-високи възнаграждения за своята работа. Те са хората, които изграждат спортистите”, заяви Кралев. Той допълни, че се предвижда да се повиши квалификацията на наставниците и да бъде регламентиран техният статут.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че ще продължи изграждането на физкултурни салони в цялата страна. Планът е всяка година да се строят по 25 съоръжения. В Стара Загора ще бъде построен



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци