Диего Армандо Марадона е оставил след себе си дълг от 26 милиона евро, натрупан при престоя му в Италия. Според аржентински медии, легендарният футболист, който почина в края на ноември, дълги години е избягвал да си плаща данъците, които започнали да се трупат, докато е бил играч на "Наполи", предаде бТВ.


Така постепенно дългът станал 26 млн. евро. Сумата била и по-голяма, но адвокатите на световния шампион с Аржентина смъкнали 11 млн. евро.


"Марадона пренебрегна факта, че дължи пари за данъци. Смъртта му обаче не отмени дълговете и те бяха прехвърлени на наследниците му", пише Infobae.


В завещанието на Дон Диего фигурират милиони, недвижими имоти, автомобили и бижута. Марадона почина след сърдечен удар по време на възстановяването си от операция за премахване на хематом в мозъка.


Смъртта му настъпи близо месец след 60-ия му рожден, а няколко дни след погребението наследниците му започнаха да водят спорове за наследство в размер на 75 млн. евро, а битката вероятно ще продължи с години. Той е признал официално осем деца.