Свързани новини

29.09.2020 16:29

Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в историята книга събра на церемония живите олимпийски медалисти на България.


Над 150 олимпийски шампиони и медалисти присъстваха на представянето на книгата България на Олимп.


Луксозното 400-странично издание  се промотира със стилно тържество в софийския хотел Маринела и събра 30 от общо 41 олимпийски шампиони на България.


Изданието, което е близо 400 страници, описва спортните герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016. Защо са пропуснати шампионите и медалистите ни от Мелбърн 1956 г. и Рим 1960 г. не става ясно.


На церемонията присъстваха президентът на България от 2002 до 2012 година Георги Първанов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БОК Стефка Костадинова и други официални лица.


Сред спортните легенди на България присъстваха Боян Радев, Петър Киров, Валентин Йорданов, Армен Назарян, Нораир Нурикян, Иван Иванов, Петър Лесов, Екатерина Дафовска, Йорданка Благоева, Мария Гроздева, Йордан Йовчев, Красимир Дунев, Румяна Нейкова, гимнастички от двата ансамбъла на България по художествена гимнастика и много други.


Автори на книгата са спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански, както и доайенът на спортните фотографи Бончук Андонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.