Свързани новини

01.07.2020 10:12

Не се ли спазват мерките, ще има драстични решения: Красен Кралев

Видян 1290 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев предупреди запалянковците, че евентуалното неспазване на противоепидемичните мерки ще доведе до драстични решения, като може да се стигне до затварянето на стадиона. Повод за изказването на министъра бе снощният финал за Купата на България, на който присъстваха 12 000 души на стадиона след специалното разрешение на властта.
„Причината да се разреши допускането на 12 хиляди зрители на националния стадион за финала на Купата на България е, че капацитетът на стадиона е 44 хиляди. Затова числото на практика изобщо не е стряскащо. Аз смятам, че си заслужава тази стъпка с оглед на интереса към мача“, обяви спортният министър.
„С колегите от здравното министерство ще обсъдим варианта за затварянето на стадионите при груби нарушения на мерките за сигурност“, добави още Кралев.
 Той допълни, че 15 държави в Европа са избрали футбол да се играе пред фенове и даде за пример Полша, Унгария, Чехия, Хърватия, Дания, Словения, Сърбия и Норвегия.
Според министъра най-трудно за спорта ще бъде провеждането на международни състезания:
„Най-голямото предизвикателство ще бъдат международните състезания, защото във всяка държава епидемичната обстановка е различна, взела е различни мерки за допуска на граждани на своята територия, има различни здравни мерки за борба с пандемията“, сподели той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Изплаши ни. 01.07.2020 14:22

    И тоя шопар си ги приказва на хавая. И как си представя 12 хиляди непукисти да са на мач за купата и да седят по на метър и половина, да не крещят, да не подскачат, да не надуват борозаните си, да изразяват своенравните си емоции, защото... шопарът ги е предупредил, че иначе затварят стадионите.Че в коя кочина може да се случи това бе нещастнико.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец