Свързани новини

16.03.2020 10:34

Клубове ще фалират при анулиране на сезона, изчислиха на Острова

Видян 1013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Множество клубове в Англия ще фалират, ако сезонът бъде анулиран, изчислиха на Острова. Както е известно,  големите футболни първенства са спрени за срок от две седмици заради пандемията от коронавирус COVID-19 в света. Няма яснота дали срещите в Англия, Испания, Италия, Германия, Франция и останалата част от Европа ще могат да бъдат подновени в началото на април.


При най-лошите прогнози може да бъде обявен нулев сезон и шампионатите да не се доиграят.


Дни след налагането на забраната в Англия вече обсъдиха евентуалните последствия върху клубовете. Изпълнителният директор на състезаващия се в Лига 1 (третото ниво на английския футбол) Рочдейл Дейвид Ботъмлий смята, че настоящата ситуация ще изправи много клубове на ръба на оцеляването.


"Осъзнаваме сериозността на ситуацията в световен план, но нашата индустрия се крепи на феновете и хората, които идват на стадиона. Особено за по-малките клубове, за които приходите от билети са изключително важни", каза Ботъмли пред Би Би Си.


Според "Гардиън" големите клубове на Острова, които пълнят стадионите си във всяко свое домакинство ще губят между 3 и 5 милиона евро на мач от приходи от билети.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.