Свързани новини

11.03.2020 13:11

Кризисният щаб с нови мерки, касаещи спорта в БГ

Видян 1253 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началникът на Кризисния щаб ген. майор д-р Веницслав Мутафчийски обяви нови мерки за провеждането на спортните мероприятия у нас след срещата на Съвета за сигурност тази сутрин.

От изявлението на Мутафчийски стана ясно, че някои от спортните събития на закрито ще могат да се провеждат, но с публика до 250 души, предава Gong.bg.

Ето какво каза още той:

„Провеждането на спортни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието на 250 души, като на присъстващите се осигури минимално разстояние от един метър един от друг, или присъстващите да бъдат поставени през едно стоящо място.”

„При международни спортни прояви, участници от страни определени като рискови, да са преминали 14-дневна изолация на територията на Република България. Става въпрос за квалификационни състезания, които са в програмата за класирането на олимпийските игри Токио 2020. Има отбори, които трябва да пристигнат у нас, които са наистина от рискови дестинации. Става въпрос за отбора на Южна Корея, на Иран, на Италия.”

„В области с потвърдени случаи на коронавирус, провеждането на спортните мероприятия се преустановява. При невъзможност за отлагане или пренасрочване, спортните мероприятия се провеждат без публика.”

„Имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски групи. Разбирате какъв е мащабът, който стои зад израза „спортни мероприятия”. Мащабите са много големи. Мащабите са много големи и се получава струпване на много хора.”


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.03.2020 14:23

    ѝ, защо само на него???

  • 001 Anonimen 11.03.2020 14:22

    На този псевдонима му е ПЛАЗМОДИЙ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак