Свързани новини

31.01.2020 16:07

Tийм на финал срещу Джокович

Видян 2045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доминик Тийм се класира за своя трети финал в турнир от Големия шлем, след като победи с 3:6, 6:4, 7:6 (7:3), 7:6 (7:4) Александър Зверев (Германия) на полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Мачът продължи малко над 3 часа и половина, а сега австрийският тенисист очаква мача за титлата срещу Новак Джокович.


 


Тийм има два загубени финала на Ролан Гарос, и двата пъти срещнал Рафаел Надал в битката за титлата в Париж, предава БТА.


 


За Зверев, който е номер 7 в световната ранглиста, това бешие първи полуфинал в Големия шлем. До днес двамата съперници днес се бяха срещали два пъти на турнири от такъв ранг, като двете победи са били на страната на австриеца - и двете на Ролан Гарос.


 


Александър Зверев взе първия сет с 6:3. След размяна на пробиви в началото на мача, германецът направи витален пробив в последния гейм, след като спечели последните си три точки от грешки на Тийм.


 


Австриецът взе втория сет и изравни резултата, след като победи с 6:4. Номер 5 в схемата на Аустрелиън Оупън трябваше да спасява две точки за пробив, преди да успее да реализира подаването си в 10-ия гейм. Германецът не успя да вземе подаванията си в третия и седмия гейм, което се оказа решаващо.


 


Третата част продължи час и 15 минути и трябваше да се реши с тайбрек 7:6 (7:3). След разменени пробиви в третия и шестия гейм на частта, истинска драма се разигра в 10-ия. И двамата бяха на крачка на два пъти, като при пробив Зверев щеше да дръпне в резултата с 1:2 гейма. Но 26-годишният Тийм успя да стигне до тайбрек, където триумфира.


 


В четвъртия сет и двамата заиграха по-предпазливо, като всеки подаващ не позволи на противника да спечели повече от една точка. Същото продължи и за 4:3, когато Тийм взе на 0. Тийм можеше да наклони везните в своя полза при 4-ото подаване на Зверев в сета, но нервите му не издържаха и правата му не беше прецизна в последното разиграване. Така германецът спечели на 30 и отново изравни. След това Тийм регулярно поведе, а при сервиса на Зверев мачът мина през 40:40. Германецът си отдъхна след като вкара ас, но при сервис-воле на второ подаване и тръгване напред успя да се спаси от отпадане- 5:5.


 


Тайбрекът стартира много силно за Тийм, който макар и с малко късмет, поведе с 3:0. След това обаче въпреки грешките, Зверев успя да намали до 3:4. Преиграна последваща топка беше донесе късмет на австриеца, който дръпна с 5:3 и след това с 6:3 за три мач-бола. Зверев се възползва от подаването си и спаси само първата за 6:4, но след това Тийм успя да обърне разиграването и спечели със 7:4.


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате