Свързани новини

29.01.2020 17:11

Глобиха Федерер с $3000

Видян 1777 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Роджър Федерер получи глоба от три хиляди щатски долара заради нецензурните реплики, които изрече по време на мача срещи Тенис Сандгрен от четвъртфиналите на Australian Open.


 


По време на третия сет камерите ни направиха свидетели на любопитната ситуация, при която съдийка на линията чу как швейцарецът използва неприличен език и веднага отиде да съобщи за това на рефера на стола. 38-годишният тенисист получи предупреждение и не остана никак доволен, искайки обяснение от съдийката на линията, предава Gong.bg.


 


Реферите обясниха, че Роджър е използвал „смесен език“, когато е изрекъл обидата. „Смесен език. Определено тя говори смесени езици. Не знаех това“, каза шеговито 20-кратният шампион от Големия шлем на пресконференцията си.


 


Според Международната тенис федерация – ITF, която налага санкциите, това е едва вторият случай в кариерата на Федерер, в който той получава глоба в турнир от Големия шлем. Първият бе през 2009 г., когато швейцарецът бе наказан заради това, че е псувал след загубата във финала от Хуан Мартин дел Потро.


 


Иначе най-високата глоба на Australian Open до момента през настоящото му издание бе за Беноа Пер. Французинът прояви неспортсменско поведение по време на мач от първи кръг на двойки и бе санкциониран със 7,500 долара.


 


Роджър Федерер доказа, че е един от най-великите тенисисти в историята. Опрян до стената, 20-кратният шампион от Големия шлем спаси седем мачбола в четвъртия сет срещу американеца и макар да страдаше от здравословни проблеми, осъществи уникален обрат до 6-3 2-6 2-6 7-6(8) 6-3. Сега за Маестрото предстои полуфинал срещу Новак Джокович, като това ще е техният мач №50.


 


Снимка: Getty Images




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови