Свързани новини

23.12.2019 10:22

Кристоферсен с титлата в Алта Бадия, Попов отпадна

Видян 1567 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Алта Бадия (Италия).


 


Световният шампион Кристоферсен финишира с време 1:57:33 минута. Той беше шести след първия манш, но със солидно второ спускане достигна до 20-а победа в кариерата си, предава БНТ.


 


Французинът Сиприен Саразен остана втори на 31 стотни от секундата след феноменален втори манш. Той беше едва 22-и след първото спускане, но беше най-бърз във второто и за втори път се качи на подиума след победата си преди три години и три дни в паралелния гагинтски слалом в Алта Бадия.


 


Трети на 39 стотни от секундата завърши словенецът Жан Кранец. Той продължи силната си серия в гигантския слалом с четвърто поредно класиране в топ 4 в дисциплината, като в три от тях беше в тройката.


 


Лидерът след първото спускане Лейф Кристиан Хауген (Норвегия) допусна много грешки във втория манш и завърши едва 11-и на 1.10 секунда.


 


Българинът Алберт Попов отпадна в първия манш.


 


С успеха си днес Кристоферсен излезе начело в генералното класиране за сезона с 343 точки, следван от специалиста в скоростните дисциплини Винсент Крихмайер (Австрия) с 312 точки и от завършилия осми днес Алекси Пентюро (Франция) с 296 точки. Попов е 69-и с 22 точки.


 


За малката Световна купа в гигантския слалом Кристоферсен също води със 193 точки, пред Кранец със 170 и Томи Форд (САЩ) със 161.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате