Свързани новини

03.12.2019 17:29

Българската фехтовка изпраща една от най-успешните години

Видян 3422 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската фехтовка изпраща една от най-успешните години в историята си с много млади и перспективни състезатели, които записаха уникални за страната ни победи.

“Приключваме 2019 с голямо удоволствие, защото българската фехтовка не е имала подобни успехи от много време, каза президентът на Българската федерация по фехтовка Величка Христева на пресконференцията в пресклуб „България“, предва Sportal.bg.

Йоана Илиева стана носителка на Световната купа на сабя за жени до 20 години, след като извоюва бронзов медал на световното първенство за девойки в Полша, записа още три победи, едно второ и две трети места.

Галин Генов стана трети на Европейското първенство на сабя за младежи в Италия. Тодор Стойчев спечели три поредни турнира на сабя, валидни за Европейската купа за кадети – в София, в Букурещ и в Айслинген (Германия) – и е временен лидер в европейската ранглиста за кадети. С отлични представяния в своята възрастова група са и Рахим Рашайда (шпага), Йордан Гълъбов (шпага), Белослава Иванова (сабя), Емма Нейкова (сабя). До края на декември имаме още няколко състезания, на които очакваме Тодор Стойчев да продължи с победите и догодина да се похвалим с още една комплексна Европейска купа, каквато навремето Йоана взе два пъти.“

Българска федерация по фехтовка отчете успехи и в отборните състезания през годината. Сабльорките ни извоюваха пето място на световното първенство за девойки в Полша, а кадетите записаха два златни медала в турнири, валидни за Европейската купа – в София и в Букурещ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

рак