Свързани новини

28.10.2019 09:10

Очакваме решението на УЕФА днес

Видян 1276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще се събере днес, за да реши какво да бъде наказанието на България за расисткия скандал по време на мача срещу Англия на Националния стадион „Васил Левски” от квалификациите за Евро 2020.

Наказанията варират от парична глоба до затваряне на стадиона (мач/ове без публика) или дори изхвърляне от надпреварата, предава от Gong.bg.

Англия победи България с 6:0 преди около две седмици, но мачът беше спиран на два пъти, заради скандирания и обидни възгласи от трибуните. Борислав Михайлов подаде оставка ден по-късно, след като премиерът на България Бойко Борисов го призова да напусне. След това се оттегли цялото ръководство и начело на футболната ни централа временно застана Михаил Касабов.Селекционерът Красимир Балъков също подаде оставка.

Полицията установи 16 заподозрени фенове и извърши 12 ареста след мача с Англия. Четирима привърженици получиха глоби и двугодишни забрани да посещават спортни събития, като разследването продължава.

Страната ни вече е наказвана от УЕФА с частично затваряне на стадиона, заради скандали. Именно това означава, че санкцията сега ще бъде по-сериозна.

Гласовете, които се чуват от чужбина по адрес на България не са никак окуражаващи. Основател на една от благотворителните кампании срещу расизма Гед Греби призова за тежки наказания на феновете, тъй като това е най-доброят начин за справяне с този проблем у нас.

„Ако не вложат повече пари в антирасистко образование, всички санкции на света, както и всички забрани няма да променят нагласите. Ако искате силно послание, две години наказание не е достатъчно силно послание”, заяви Греби.

„Не харесвам наказание за цял живот за феновете, но оставите ли вратите отворени, няма да промените нагласите. Трябва да се добави обучение, образование, а след това да се види как се реагира на това”, коментира още той.

Освен обвиненията в расизъм, България е изправена пред наказание за хвърляне на предмети, освиркване на национален химн и други. Англия също може да претърпи някакви наказания заради обиди по време на химна и неосигуряването на достатъчно стюарди.


 


Снимка: АП/БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които