Свързани новини

09.10.2019 09:26

Кралев: БФС има проблем в общуването с медиите

Видян 1301 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев определи като неприемливо решението на Българския футболен съюз да не даде акредитация на bTV за предстоящата среща на мъжкия национален отбор срещу Англия от европейските квалификации.

От централата заявиха, че медията е нарушила правилата за отразяване на загубата на "лъвовете" от Косово с 2:3. Именно след тази среща репортер на bTV засне как президентът на Футболния съюз Борислав Михайлов си тръгна от националния стадион с джип, паркиран върху атлетическата писта. За това действие няколко дни по-късно беше уволнен шефът на спортното съоръжение.

"Не мога да приема подобни действия. Давал съм много съвети. Има проблем в общуването с медиите от страна на футболния съюз, съветвал съм ги да си назначат компетентни хора да се занимават с връзките с обществеността, да бъдат по-адекватни. Неприятно е, не го приемам. По принцип трябва да има еднакво отношение към всички медии. Вие сте за това - да показвате слабостта в общуването на публичните хора, на тези, които се занимават с обществена дейност. До колко са нарушени правила на УЕФА или не, не мога да коментирам. Няма как да въздействаме на федерациите. Противно на мнението, министърът няма толкова голям глас върху федерациите. Има правила, на които те се подчиняват - правила на международните им федерации. Не съм съгласен с този начин на действие. Не е приятен. През годините съм бил свидетел на такива епизодични действия от страна на клубове, когато имат спорове с дадена медия. Има някой път напрежение. Според мен не трябва да се реагира по този начин", заяви Кралев в предаването "Тази сутрин".

Министърът разкри, че правителството все още не е запознато с изготвената стратегия за развитие на българския футбол, която предизвика остри обществени реакции заради решението да не могат да се картотекират вратари от страни извън Европейския съюз от сезон 2020/2021.

"Очаквам с нетърпение всеки момент да бъде представена тази програма, да я презентираме пред правителството, за да получи финансиране. Ако програмата е добра, виждам, че има огромно желание от страна на премиера и правителството да помогнем на футбола. Трябва да се върнем към корените. Проблемите са именно в детско-юношеския футбол, където трябва да привлечем добри специалисти, да се работи по единна методика, за да може да наваксаме пропуснатото през последните години от останалите държави. Ако сега започнем, до 4-5 години ще имаме съвсем сериозни резултати", заяви той.

Кралев е оптимист за евентуално домакинство на България, Румъния, Сърбия и Гърция на европейско първенство по футбол.

"Аз си мисля, че имаме реални шансове. Знаете, че имаше избори в Румъния и Гърция и за това се отложиха разговорите. Трябваше следващият кръг от разговори да протече в Букурещ през юли. Сега ще се съберем през следващата седмица. Имаме промяна в управлението в Гърция - ново правителство, нов министър. Ще видим какво ще е тяхното мнение, защото те бяха инициатор. Моето настояване ще е до края на годината да изберем дали ще подготвяме кандидатурата за световно или европейско. Според мен шансовете ни за европейско първенство през 2028 или 2032 г. са доста по-големи. Ще настоявам да се фокусираме върху кандидатура за европейско първенство", каза още той.


Снимка: бТВ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец