Свързани новини

25.03.2009 15:53

Отборът на Еврохолд печели Балканската Лига

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Големият победител от първото издание на ЕВРОХОЛД Балканска Баскетболна Лига е отборът на Еврохолд България" –това сподели на нарочна пресконференция в хотел Ела – Боровец, г-н Шай Щрикс – спортен директор на Лигата, съобщи БГНЕС.


Да правиш организация на международно съзтезание на Балканите не е никак лесна задача, и екипът на Еврохолд се справи блестящо!“ - каза той. „Като спонсор сме много доволни. Еврохолд вече е много по-популярно име на Балканите и Европа от преди една година! Състезанието бе повече от успешно, видяхме не един и два обрата, в които сочените за фаворити отпаднаха в ранен етап от надпреварата“ - сподели г-н Асен Христов- председател на Надзорния съвет на Еврохолд България. На изминалата пресконференция стана ясно, че в следващото издание на Лигата ще има не 10 а 12 отбора участници, разделени в 2 групи по 6 отбора. Черна гора ще вземе участие с 2 тима, Босна – 1, на 99 процента е сигурно участието на Турция, Гърция и Израел. Идеята на г-н Хрисов и г-н Щрикс е последните два отбора на всяко издание на лигата да нямат право да участват в следващото издание. „Така лигата ще стане по – интересна и съревнователна“ - каза г-н Христов. - „Обмисляме и финансова награда за победителя в следващото издание на турнира, както и гарантираме още по-високо ниво на комфорт за отборите, като ще поемем всички разходи по транспорт и настаняване за наша сметка“ - добави Председателят на Надзорния съвет на Еврохолд България. „Положителния ефект за община Самоков от FINAL 4“ е 500 000 лв. Това е и идеяна на Еврохолд Балканска Баскетболна Лига – спорта да подпомага икономиката. Естествено искам да благодаря на Община Самоков и Рилски Спортист за топлото посрещане и оказаното съдействие.“ - продължава г-н Христов.
Бюджета за новия сезон на Лигата е вече 100 процента осигурен и двойно по-голям от тази година – 500 000 евро.
Сред организаторите съществува идея победителят от Еврохолд Балканска Лига да може да играе срещу победителя на Адриатическата Лига например – нещо като Супер Купа, но това за сега е само намерение от страна на г-н Христов и г-н Щрикс. „Шансовете това да се случи са 90 процента към момента“ - убеден е Христов.
На 31 май 2009 г. ще станат ясни имената на 12 отбора, които ще вземат участие в новото издание на лигата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и