Свързани новини

23.08.2019 10:30

ЦСКА-София иска съдействие от държавата за опасната Българска армия

Видян 1892 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ръководството на ЦСКА-София в писмо до министъра на спорта Красен Кралев искат добронамерените обещания да прерастнат в действия. Червените изразяват безпокойството си заради опасното състояние на съоръжението, пише изпълнителният директор Пламен Марков в писмото, текстът на което беше публикуван от Труд.


Изтъква се, че в сегашния си вид стадионът не може да функционира, както и че клубът е принуден да ползва други стадиони за някои мачове от евротурнирите. Червените за пореден път изразяват намерение да инвестират в строежа на ново съоръжение.


Преди месец собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев заяви пред Капитал, че вече има осигурено финансиране - 10 милиона евро собствени средства и 20 милиона от датски инвестиционен фонд. В момента стадионът е собственост на Сердика спортни имоти ЕАД под шапката на спортното министерство, а ЦСКА-София има договор за наем за 10 години (с надежда да бъде удължен) срещу 62 хиляди лева без ДДС на месец и задължителна инвестиционна програма от 1.1 милиона лева (без ДДС).


"Да изпаднем в подобна ситуация е срам - за нас като клуб с утвърдено име в европейската футболна история, за министерството като собственик на стадиона и за България, демонстрираща амбиции за модерна европейска държава. В тази връзка искаме да попитаме: Кога ще се активира според процедурите на новия закон за спорта партньорството между държавата и клуба в дългосрочен 30-годишен план, за да може ние спокойно и мащабно да разгърнем и реализираме инвестиционната си политика", се казва в писмото.


Червените посочват, че до момента са получили добронамерени обещания от всички страни, но липсват ефективни действия.


Въпросът за бъдещето на "Българска армия" е един от важните, свързани с устройствения план на Борисовата градина. Кралев вече заяви, че изцяло нов стадион може да се изгради и без да се излиза от чашата на сегашния.


Клубът вече представи няколко проекта за бъдещо съоръжение. Първостепенна задача обаче остава решаване на въпроса с получаването на зелена светлина за строеж.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.