Свързани новини

09.08.2019 13:45

Волейболните национали започват похода към Токио 2020

Видян 2071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният отбор по волейбол на България започва днес похода си към Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Играчите на Силвано Пранди ще имат за съперници отборите на Египет, Пуерто Рико и Бразилия, като ще се изправят срещу тях в тази последователност в следващите три дни. Лъвовете ще имат подкрепата на публиката в зала Конгресна в Двореца на Културата и Спорта във Варна. Очаква се трибуните да бъдат изпълнени до краен предел както днес, така и в събота и неделя.
Тежката битка за България стартира днес от 20:30 часа. Съперникът ни Египет все още няма победа в официален мач, като лъвовете ни печелят в Лондон 2012 с 3:1 и на Световното първенство през 2014 година с 3:2. Преди по-малко от година пък България побеждава фараоните и в контролна среща с 3:0. Втория съперник на България е Пуерто Рико. В събота отново от 20:30 часа момчетата на Силвано Пранди ще премерят сили с друг тим, от който не са губили. До момента България и Пуерто Рико са се срещали на Световното първенство, на което бяхме домакини заедно с Италия през 2018 година. Тогава трикольорите печелят с 3:0 в предварителна група D.



Най-тежкият тест за България ще бъде и последният мач от олимпийската квалификация. В неделя тимът ни излиза срещу може би най-успешния отбор в историята на мъжкия волейбол. Трикратни олимпийски шампиони, двукратни световни, три пъти победители за Световната купа, девет пъти шампиони в Лига на нациите и 31 пъти първенци на Южна Америка - Бразилия
Очакванията са още от първата среща националният селекционер Силвано Пранди да заложи на основния състав. Георги Сеганов ще поеме диригентската палка. Като диагонал на разпределителя напълно очаквано ще е Цветан Соколов, а посрещачите се очаква да бъдат Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За централни блокировачи Професора ще разчита на капитана Виктор Йосифов и на Светослав Гоцев, а Теодор Салпаров ще бъде либеро.
Снимка: volleyball.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови