22.10.2018 10:20

Не е справедливо, оплака се велосипедистка след загуба от транс жена на Световното

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Бронзовата медалистка Джен Вагнер-Асали се оплака в Туитър от третото си място на Световното първенство по колездене в Лос Анджелис. 38-годишната Вагнер коментира, че не е справедливо, понеже е загубила от транссексуалната жена Ракел Маккинън. Професорът по философия от Университета в Южна Каролина Маккинън, която се състезава за Канада, постави нов световен рекорд във възрастовата група от 35 до 44 години при дамите.

След реакциите на възмущение, Вагнер заяви, че съжалява за публичния си коментар: "Направих коментарите от чувство на неудовлетвореност, но те не бяха продуктивни или положителни." Победителка не прие извинението, защото според нея Асали не се отрича от думите си и многократно е казвала, че все още планира да се бори срещу включването на транс жени в състезанията.



Победителката бе подкрепена от сребърната медалистка Каролиен ван Херрикухизен, която заяви, че "състезанието е било честно и че Вагнер не би трябвало да участва, ако има проблем".

„Аз съм първият транссексуален световен шампион в световния спорт" – похвали се Маккинън - "Мога да потвърдя, че не се ползвам с никакво нечестно предимство спрямо жените. Не може да приемаме транссексуалните в обществото, без да ги приемем и в спорта.“

Междувременно, световната лекоатлетическа централа (ИААФ) отложи влизането в сила на новото правило за допустимия тестостерон на участничките в женски състезания. Така атлетки като южноафриканката Кастер Семеня ще бъдат допускани до стартовете поне до март 2019-а.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,