28.04.2009 15:09

Вреден или полезен е солариумът?

Видян 10274 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С идването на лятото и морето всички се замисляме за тена на кожата си. Този проблем се оказа точно толкова актуален, колкото и излишните килограми, натрупани през студените месеци.


Вреди ли обаче солариумът на кожата ни и може ли да ни докара болести или е точно обратното? Този въпрос напоследък мъчи много хора.


Истината е, че в ултравиолетовите лъчи няма нищо лошо ако те се използват в подходяща продължителност и интензивност. Тогава помагат за някои кожни заболявания и дори са препоръчителни като в същото време придават и актуалния бронзов загар. Освен това лъчите помагат в организма да се произвежда "витаминът на радостта" - D, който съдейства за по-лесното усвояване на жизнено необходимите калций и фосфор.


С процедурите обаче не трябва да се прекалява, защото в солариумите се изгаря много лесно и бързо. Времето, което може да стоите вътре се определя от вида и мощността на лампите, както и от типа кожа, която имате.


Първи се появиха професионалните солариуми за легнало положение, които бяха много хитови у нас. Сега обаче те са заместени от вертикалните. Те гарантират по-равномерен тен, защото лъчите им се разпределят правилно навсякъде.


До 10 сеанса са достатъчни, за да се направи хубав тен. Важно е обаче те да не са начесто, защото кожата може да се обели и да стане много суха, съветват специалистите.


Преди отиването на солариум кожата трябва да бъде чиста и суха. Препоръчителна е и козметиката за солариум. Много популярни са „слънчевите капсули“. Те се правят от натурални продукти и предпазват кожата от вредното въздействие на лъчите. Най-добре е да забравите за слънцезащитните средства за плаж, когато сте на солариум, защото те не действат в случая и намаляват ефекта му.


Процедурите не се препоръчват само в случаите на прилагане на мезотерапия, пилинг и подмладяващи инжекции, пиене на антибиотици, при възпалена кожа, при бременност и кърмене или ако сте със суха, снежнобяла кожа, която е предразположена към изгаряния.


Цените на солариумите не са много ниски, но пък ефектът си заслужава. Във всички соларни студия у нас се плаща на минута като сумата зависи от силата на лампите и мястото, което сме избрали. Една минута в солариума излиза средно между 1-2 лв. Ако си вземем карта с предплатени минути обаче цената пада с около 10 – 20 ст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог