Свързани новини

13.05.2014 12:10

Валентин Йорданов – филмов герой в Кан

Видян 3244 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път българин е герой на филм на фестивала в Кан. Олимпийският, многократен световен и европейски шампион по свободна борба Валентин Йорданов е един от персонажите в премиерния „Фокскечър” на Бенет Милър. Както личи по името, драмата е посветена на ужасяващите убийства в клуба по борба на покойния вече щатски милиардер Джон Дюпон. Не е тайна, че негов наследник стана именно Валентин Йорданов, което пък породи съдебни спорове със знатната фамилия.
Шефът на Българската федерация по борба не е единственият знаменит човек, чиято лична история ще лъсне на екрана от днес, когато стартира най-големият кинофорум в света. Шумът, надяваме се не много за нищо, започва още тази вечер, когато Никол Кидман ще мине по червения килим, за да направи бляскаво откриването на феста и премиерата на филма, в който играе главната роля. Австралийската бивша съпруга на Том Круз не просто дръзва да влезе в кожата на може би най-красивата холивудска звезда за всички времена – самата Грейс Кели. Княжеското семейство на Монако се опита да спре биографичния филм за нея, защото той съдържа не един, не два, а поредица от скандални разкрития. В чисто личен план за владетеля Албер, сестрите му Каролин и Стефани и за техните деца, е най-меко казано неприятно носовете на кинаджиите да се врат в отношенията на родителите им – принц Рение и принцеса Грейс. Филмът разказва, че на шестата година от брачния им живот, а те стават гаджета именно на фестивала в Кан преди 59 пролети, настъпва почти непоправима криза. Затова, а не заради повода – покана от Хичкок да участва в негов филм, принцесата се превръща в беглец и спешно хваща самолета за Холивуд. Още повече, семейният скандал съвпада с политически.

Генерал дьо Гол се опитва да анексира Монако. Този факт е почти неизвестен за широката публика, че дори и за редица спецове по международни отношения и право. Славният френски президент обаче не успява. Това са само две от тайните, които създателите на филма разкриха преди премиерата. Ала със сигурност ще има и други. Не е тайна, че смъртта на Грейс Кели в автоинцидент преди 32 години също е истинска мистерия.


Скандален филм ще представи личния живот и на друга легенда на шоубизнеса. Ив Сен Лоран е представен в игрален филм за него откъм непубличната му страна – като гей, наркоман и особняк. Продукцията, също като тази за Грейс, за по-лесно носи името на главния герой. Младият актьор, който изобразява на екрана маестрото, смятан от мнозина за ней-гениалния дизайнер на облекло за всички времена, е истински двойник на тънкия във всички смисли на думата човек и интелектуалец. Бащата на дамския костюм с панталон и на полата – панталон, който качва улицата на модния подиум, е истинска икона във Франция и се очаква буря от негодувание срещу скандалната лента.

Сексуалните похождения на шефа на МВФ Доминик Строс – Кан са още един сюжет за премиерен филм на Кроазет. Американецът Абел Ферара хвърля ръкавица към французите, които сигурно щяха да са избрали бившия си любимец за президент вместо Оланд, ако не се беше разиграла историята със свалянето на камериерка в щатски хотел, която срина международния му имидж. Ироничното заглавие на филма Добре дошли в Ню Йорк говори, че дълго ще се говори за творбата.
Британски кинематографисти посягат на личния живот на други две легенди. Майк Лий е направил филм „Господин Търнър” за великия английски пейзажист, чиито картини с мъгли се продават за милиони. Докато добре познатият като прочутия прислужник Джийвс прекрасен комик Стивън Фриърс се е задълбал в биографията на възхвалявания, а после оплют американски колоездач Ланс Армстронг, който след спортните триумфи и падението с допинга, успя да се пребори с рака.

Борис Ангелов




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева