25.01.2009 17:56

В ЦЕЛОФАН

Видян 7191 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дори една проста вафла може да причини потребителски разсъждения за напразните или успешни опити на производителите да привлекат вниманието ни, или да ни заблудят, да ни обидят или да ни накарат да ги презираме. Ето, пред вас е вафла „Борец, много яка” . Съдържа захар, тахан слъчогледов, кувертюр, бяло брашно тип 500, суроватка, какао на прах, хидрогенирано масло, сол, растителни мазнини”. В целофан е – нищо не може да се скрие. От друга страна, всеки нечист пръст, който я докосне, си остава ясно отпечатан върху нея. Дали е по-евтина тази опаковка от другите, на лъскавите вафли ? Сигурно.
 Изглежда навремето при тоталната липса на амбалаж по нашите земи, целофанът е бил изискана опаковка. По тази причина вероятно преди няколко години Бойко Борисов (тогава не политик) определи политиката у нас като „л.... в целофан”. Изненадващо е между другото, че още не са се появили вафли „Бойко, много яки” при цялата популярност на кмета, а още се разчита на старата слава на някогашните борци. Причината може да е, че тази популярност не е още стигнала в пълната си сила в околностите на старата столица Велико Търново, където се произвеждат вафлите „Борец”. Иначе продаваха запалки, на които като се светне „фенерчето” , се появява образът на Б.Б. По-загадъчно е наистина и може би така и трябва да бъде.
 Целофанът, между другото, е много по-екологично съобразен, защото е от целулоза. Швейцарското изобретение е от 1908 година, но вече е почти напълно изместен от полиетилена и полипропилена в опаковането. Що се отнася до вафлите, твърдението на един от великотърновските производители е, че „за да е вкусна една вафла, трябва да съдържа от 20 до 45 съставки”. Нещо неподозирано за най-върлите им почитатели. И какъв диапазон ! Между 20 и 45 съставки. Има и много нелоялна конкуренция в това производство, твърдят майсторите като така наричания „Иво Вафлата”, собственик на проспериращо вафлено предприятие и кандидат за общински управник на Велико Търново. Там, между другото, преди време по пролетните почиствания бяха приготвили да раздават вафли срещу всеки чувал с боклук. Каквото имат, това раздават и не е непривлекателно. В София няма такова нещо в изобилие, което да се раздава срещу боклук. Освен, разбира се, таксите, които събират от нас и които стават все по-високи и по-високи, а градът - все по-мръсен и по- мръсен.
Обратно към опаковките. Има наистина хора, които са готови да завлекат наивници по всеки възможен повод. Прочетете тази обява.
ПЕЧЕЛЕТЕ ОТ СГЪВАНЕ, ЛЕПЕНЕ, РЯЗАНЕ ...
БЕДНОСТ! НЕДОИМЪК! СТИГА ВЕЧЕ!
ПЕЧЕЛЕТЕ НАДОМНО
ДО 72 - 270 лв ДНЕВНОот рязане, сгъване и лепене на хартиени продукти по
БАЗОВА ПРОГРАМА № 54254- 0205(07 - евро-обновена):
 БИЗНЕСЪТ С ПОДАРЪЧНИ ТОРБИЧКИ,нужни на хиляди обекти от цялата страна и в чужбина, в т.ч.
МЕТРО, БИЛЛА ...
 
За инструмент ще Ви послужи най-обикновена по-дебела книга, за оборудване - кухненската маса, а хартията в някои от случаитедаже е БЕЗПЛАТНА!
Това е специална програма против бедността и недоимъка.
Тя ще Ви помогне, колкото и бедни да сте днес.
Приложима е като основен бизнес или допълващадейност в свободното Ви време, без изисквания за начален капитал, освен встъпителната такса за регистрация, инструкции, документи и пощенските разходи.


Изцяло обновена, с план за кандидатстване за евро-пари!


Банки спасявали положението с пари от дрога


Според разследване на службата на ООН за контрол на наркотиците и предотвратяване на престъпленията, голям брой банки са се спасили от финансовата криза благодарение на пари от наркотрафик. Директорът на службата Антонио Мария Коста е съобщил, че разполага с данни, според които междубанкови кредити са финансирани благодарение на средства от трафик на наркотици и други нелегални дейности. Коста заявил пред австрийския седмичник „Профил“, че много банки са се спасили именно по този начин. Според него през втората половина на 2008 г. липсата на ликвидност е била основният проблем на банковата система, затова наличният капитал е станал основен фактор. „В много случаи парите от наркотиците са единственият възможен източник на средства за инвестиции, когато държавите не отпускат субсидии“, обяснил Коста.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец