Свързани новини

18.07.2019 10:52

Тричленно жури номинира победителите във фотоконкурса Градът, посветен на Поморие

Видян 1319 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На премиерата на книгата „Градът – поезия и фотография“ ще бъде открита фотоизложба и ще се наградят победителите във фотоконкурса „Градът“.
Специални гости и участници в културното събитие ще бъдат поетът и драматург Недялко Йорданов и композиторът Хайгашод Агасян.
Първите три призови места за фотографии и имената на техните автори ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои в навечерието на Световния ден на фотографията - 18 август /неделя/, от 19.00 часа на сцената на Лятно кино „Яворов“ – град Поморие.

Жури от фотографи в състав: Диди Андреева, Тодор Динев – Тото, с председател на комисията Георги Димитров, номинираха 15 фотографии, които се изправят една срещу друга за I-во, II-ро и III-то място във фотоконкурса „Градът“, посветен на Поморие.

Първите три призови места за фотографии ( I-ва награда – 400 лева, II-ра награда – 300 лева и III-та награда – 200 лева) и имената на техните автори ще бъдат обявени на официална церемония, която ще се състои в навечерието на Световния ден на фотографията - 18 август /неделя/, от 19.00 часа на сцената на Лятно кино „Яворов“ – град Поморие.

Номинираните 15 фотографии във фотоконкурса „Градът“ са на участниците: Андрей Климов, Борис Кратман, Валентин Найденов, Ваня Герасимова, Георги Фотев, Ирина Кратчева, Красимир Колев, Маргарита Дикова, Петър Шипчанов, Тодор Тодоров и Чавдар Чернев.

Авторите на номинираните фотографии трябва да изпратят до 20 юли 2019 г. в оригинален размер своите фотографии на: office@liberta.bg.

Техните произведения ще бъдат включени във фотоизложбата „Градът“, която ще бъде открита на 18 август – в деня на награждаване на победителите във фотоконкурса, както и в книгата „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, чиято премиера ще се състои в същия ден в Лятно кино „Яворов“, със специалното участие на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян.

Културният проект „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, който включва издаването на книга с поезия и фотографии, фотоконкурс и изложба, посветени на Поморие, се осъществява благодарение на д-р Васил Костадинов.

Автор на проекта е журналистът Стоян Тончев, партньори: Сдружение „Граждани за Поморие“, с председател Ангелина Мерджанова, и екип на информационния сайт LIBERTA.BG.

Книгата „Градът – поезия и фотография“ се издава от „Либра Скорп“ – Бургас. Предговорът на изданието е на българския поет, писател, театрал, кино и телевизионен режисьор и журналист Ваньо Вълчев, а автор на корицата на поетичната книга е известният художник-маринист и почетен гражданин на Поморие – Йордан Маринов.

Редактори на изданието "Градът - поезия и фотография" са Боян Чимов и Светла Асенова.


 


На снимката: От ляво на дясно: Тодор Динев - Тото, Диди Андреева и Георги Димитров


Източник: liberta.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева