Свързани новини

20.12.2009 16:11

Софийска вода инвестира над 50 млн. лева през 2009 г.

Видян 2057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 50 млн. лева инвестира Софийска вода през 2009 г. Вложените средства са 2 пъти повече спрямо 2008 г. През тази година бяха реконструирани над 40 000 м водопроводи, а канализационната мрежа се разшири с около 10 000 м, съобщават от дружеството.


През 2009 г. в Модерно предградие е изграден приемник на колектор за 2,5 млн. лева. Така става възможно канализирането на всички улици в квартала. До пролетта на идната година общият размер на средствата, инвестирани там, ще достигне 4 млн. лева. В южната част на Модерно предградие канализацията се разширява по улици, където липсва такава инфраструктура. При всеки изкоп се подменят и водопроводите.


Близо 700 000 лева са инвестирани също във водоснабдяването на кв. Симеоново и оптимизирането на налягането в мрежата. През лятото започна изграждането и на канализацията там. Готов е отвеждащият канализационен колектор по бул. Симеоновско шосе, чийто проект е на стойност половин милион лева. С него става възможно развитието на канализационната мрежа на квартала, защото той е приемник за други два основни колектора.


Започна изграждането и на канализация в Горубляне. През 2008 г. компанията реализира няколко инвестиционни проекта в тази част на столицата. Те са свързани с изграждането на главен канализационен колектор IV – приемник на отпадъчните води от източната част на Горубляне. Общият размер на инвестициите тук е близо 3 млн. лева. Последният етап от построяването на колектора се очаква да приключи в средата на 2010 г.


В село Лозен през 2009 г. бяха положени над 2500 м нови тръби. Част от съществуващата мрежа беше подменена. Инвестиционният проект е на стойност около 500 000 лева. Напълно е обновена и една помпена станция в селото.


Желява е първата обособена територия от Столичната община, където се реализира проект за дистанционно отчитане на потреблението. Подменени са измервателните уреди. В края на годината в Желява започна изграждането на водопровод за 1,3 млн. лева. С полагането на около 5000 м тръби се гарантира сигурност и високо качество на водоснабдяването.


Софийска вода изпълнява редица проекти, свързани с модернизацията на съоръженията по ВиК системата. Два от тях са за пречиствателните станции в Панчарево и Бистрица и за разширяване на хлораторна станция Бояна.


Дружеството търси баланс между очакванията на клиентите, приоритетите на Столичната община и изпълнява поставените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране цели за качество на услугата, когато избира проектите за реализация. Софийска вода се съобразява с изискванията на нормативната уредба и действителното състояние на активите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.