09.08.2018 13:08

София 2018 представи фотоизложбата София на едно колело

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Европейска столица на спорта представи самостоятелната Фотоизложба на Гео Калев под наслов „София на Едно Колело“. 30-те фотоса са запечатали уникални моменти от навлизането на този нов спорт в България.


„Една история за едно колело с което можеш да обиколиш Земята. Едно колело което променя и дава криле. Колело което нарекохме - Юнисайкъл, защото буквата "Ю" прилича толкова много на колелото Ю=YOU,“ казва авторът на фотосите.


„Това е история за едно момиче Галина Рьом Рожбек, което преобръща света и поглежда от другия край, балансира и използва колело за игра, спорт, за социален инструмент, за всекидневно придвижване. Учи хората как да намерят своя баланс,“ твърди още Калев.


Галина е световен шампион по юнисайкъл в няколко дисциплини и самата представи спиращи дъха изпълнения по време на Откриването на


фотоизложбата пред Фонтаните в Градската градина срещу Народния театър. На семплата церемония присъстваше  Анатоли Илиев – организационен секретар на София 2018 и член на Управителния борд на ACES EUROPE, който поздрави присъстващите и пожела успех на пионерите в навлизането на този нов спорт у нас. Илиев изтъкна важността на подобни инициативи, които кореспондират с приоритетите на Столична община в популяризирането на спорта, на здравословния и екологичен начин на живот.


Юнисайкъл е бързо развиващ се спорт и София Юнисайкъл Клуб е нова възможност за преодоляване на гравитацията и балансиране върху една


точка за предвиждане и скокове и трикове. Наскоро бе поставен и световен рекорд с обикалянето на целия свят на едно колело.


Изложбата можете да видите до 20 август 2018 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева