Свързани новини

16.05.2013 14:36

Порой заля Кан, но фестивалът започна

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Никой не може да властва над природата и дори най-престижното събитие в кино индустрията – фестивалът в Кан, не можа да се спаси от поройния дъжд. Дни след като телевизионните награди БАФТА в Лондон се бориха със силен вятър и дамите едва не съсипаха скъпите си дизайнерски тоалети, звездният елит на Ховидуд, трябваше да се крие под чадър на откриването на фестивала в Кан, предаде БТА.


Това е 66-ото издание на фестивала, което този път се сдоби с необичайно звездно жури в лицето на Никол Кидман, Анг Лий, Даниел Отьой, Кристоф Валц. Председател на журито е Стивън Спилбърг.


"Филмите винаги си съперничат, за да привличат зрители в залите", обясни режисьорът на традиционната пресконференция на журито преди официалното откриване на фестивала. Кан за него е "една световна културна проява".


Режисьорът допълни, че кинофестивалът в Кан е като "глътка чист въздух" в сравнение с наградите "Оскар", които той сравни с политическа кампания.


Фестивалът стартира с представянето на лентата "Великият Гетсби", която събра звездите Леонардо Ди Каприо, Тоби Магуайър и Кери Мълиган. Триото не се отдели един от друг цяла вечер, а Лео асистираше умело на Кери, която се опитваше да се спаси от дъжда. Европейската премиера на лентата бе на фестивала, седмица след като филмът бе представен в Северна Америка. Това е нетипично за Кан, тъй като обикновено фестивалът започва със световна премиера.


Странно или не, Ди Каприо бе видимо доволен от завръщането си на точно този червен килим и цяла вечер се усмихваше. Той разкри, че като тийнейджър е харесвал „Великият Гетсби" и едва наскоро е разбрал същността на романа.


Никол успя бързо да засенчи Лео. Актрисата блестеше в разкошна рокля на флорални мотиви на Dior. Елегантната дама не позволи на пороя да развали настроението ѝ и каза пред Daily Mail : „Това е просто дъжд. Вали силно наистина, но аз обичам дъжда. Оплакваме се, когато дълго време не вали. Аз мога да понеса един дъжд!".


Никол добави, че е щастлива да може най-после да остане две пълни седмици в Кан, а не да е на фестивала само за представянето на филма си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв