Почина

Свързани новини

15.09.2023 12:19

Почина Зевс, най-високото куче на света

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Почина най-високото куче в света. Кучето Зевс, което държеше рекорда в книгата на Гинес от 2022 насам, е починало от усложнения след лечение за рак на костите, съобщиха от Рекордите на Гинес.

Зевс бе порода дог (Great Dane) и беше висок един метър. Рекордьорът беше едва на три години и щеше да навърши четири през ноември, предава Фокус.

Стройният четирикрак приятел е починал в ранните часове на вторник, с глава „в скута на любящата си собственичка Британи“. Това сподели нейният баща, Дони.

Британи, която е от Бедфорд, Тексас, направи изявление на сайта на Рекордите на Гинес: „С дълбока скръб съобщаваме за смъртта на нашето любимо куче Зевс, носителят на титлата на Рекордите на Гинес за най-високо живо мъжко куче. Зевс почина вторник сутринта от пневмония, причинена след ампутация.“

Британи е получила Зевс като подарък от нейния брат, когато кутрето е едва на осем седмици. Тя винаги е искала да бъде собственичка на дог.

Длъгнестият опашатко е бил известен в Далас и Форт Уърт и хората често питали дали могат да го пояздят. Отговорът, разбира се, винаги бил „не“. Зевс имал много силен характер и впечатляващият му ръст му е позволявал да прави пакости като например да пие от мивката и да краде храна от кухненските плотове.

„Зевс бе истински специално куче. Той беше нежен, любвеобвилен, огромен инат, но винаги щастлив да види семейството си и многобройните си приятели на приключенията си около Далас и Форт Уърт. Зевс живя голям живот за трите си кратки години и беше готов да срита задника на рака. Той имаше най-добрите лекари и сестри около себе си непрестанно, но накрая просто бе твърде болен“, сподели Британи.

След като откриват болестта му, собственичката започва кампания за набиране на средства, за да осигури възможно най-добро лечение за любимеца си.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион