Конкурсът „Сайт на годината“ за шести пореден път отбелязва инициативата Национален ден на добрата дума със съдействието на Фондация за активно развитие на уеб в България. Навръх откриването на новата учебна година на 15 септември

Свързани новини

14.09.2023 10:23

Отбелязваме Националния ден на добрата дума

Видян 596 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Конкурсът „Сайт на годината“ за шести пореден път отбелязва инициативата Национален ден на добрата дума със съдействието на Фондация за активно развитие на уеб в България. Навръх откриването на новата учебна година на 15 септември, кампанията с кауза призовава създателите на дигитално съдържание и уеб да бъдат посланици на позитивната дигитална култура и добър пример за подрастващите, като не подхранват и в същото време осуетяват езикът на омразата в онлайн пространството.


Манифестът на „Добрата дума“ е отправен също към широката публика, но и към хората, които професионално се занимават с образование, медии, комуникации, общество и политика. „Обидата не е аргумент“ и „Ти си това, което публикуваш“, са част от посланията в манифеста на инициативата. „Именно с думите, с които си служим, са нашата визитна визитна картичка в дигиталното пространство и трябва да се отнасяме с уважение и внимание към тях. Каним всяка организация и бизнес, всяко училище и клас да се включат като подкрепят манифеста. Насърчаваме учителите да го споделят със своите ученици  и да го дискутират заедно.


Ще бъдат предоставени материали, съобразени с възрастовите групи.“, коментира Жюстин Томс, създател на конкурса „Сайт на годината“ и „Фондация за активно развитие на уеб“. Призивът е отправен и към участниците в „Сайт на годината“ - български уеб дизайнери и програмисти, създатели на сайтове и приложения, както и професионалисти, които приоритизират дигиталния образ на своя бизнес. По случай 15-ти септември, денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище, регистрацията за конкурса „Сайт на годината“ ще бъде с 30% отстъпка.


Организаторите насърчават разпространяването на „Добрата дума“ в дигиталното пространство, а тя често води началото си от класната стая. Разпределен в 14 категории, всеки ппроект се оценява от 7 до 15 специалисти. Наред с професионалното жури победители се излъчват и от публиката, която всяка година е над 8 500 човека. До този момент, категориите с платено участие, събрали най-много участници са: „Сайт на Startup или малка фирма“, „Електронна търговия“, „Продуктов сайт“, а сред категориите с безплатно участие и гласуване само на публиката: „Сайт на кауза / НПО“ и „Подкаст“. Проектите в конкурса ще бъдат класирани от 40-членно жури, както и младежко жури, специалисти в областите: програмиране, софтуерно решение; дизайн, визия и маркетинг.


В конкурса могат да участват сайтове на всички езици, които са създадени в България. Надпреварата предизвиква участниците към използване на българската кирилица. Тя е писменост, която се отличава с по-лесно възприемане на информацията, а използването й е важно за нацията ни. Журито добавя бонус точки и по този критерий. Кандидатстването в конкурса ще продължи до 30.09.2023 г. Победители получават статуетка и грамота по време на официална церемония, която ще се проведе на 2 ноември 2023 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей