19.03.2009 08:41

Олигарсите: Жан Рено продава свои винарни в България

Видян 5094 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вие познавате Жан Рено като прославен френски актьор. Но сигурно не знаете, че той се явява и виден винар. Даже управлява като част от ръководството му френско – полския концерн Белведере.


Фирмата притежава няколко от големите винпроми в България. Според агенция Блумбърг, цитирана от в. Труд, заради глобалната финансова и икономическа криза Рено и компания ще продават винарни, в това число и у нас. Причината е, че френският съд е поставил под карантина компанията. Това пък се дължало на опасност от фалит, пише Труд, цитирайки Блумбърг.


Винпромите на Белведере у нас са в южната част на страната. Имената, под които ги познаваме са Менада, Сакар, Оряховица.


Най-интересното е, че в това число влизат и бившите изби на Мултигруп. След убийството на Илия Павлов, неговият фамилен тръст започва масово разпродаване на годните за тази цел активи. Сред тях попада и винарският му бизнес.


Кой друг взе имоти на Павлов?


Любимият олигарх на Доган Николай Вълканов – спътник на Дарина Павлова при последното й идване в България преди повече от пет години, взе енергетическите и минните фирми.


Недялка Сандалска, деклариран агент на Държавна сигурност според съответната парламентарна комисия, контролира непродадените хотелски активи – Шведския хотел в Св.Св. Константин и Елена и неговите сателитни гостилници. Към същата група спада и двата хотела в Боровец, които бяха на Мулти, а днес са в отчайващо състояние.


Интерхотелът във Велико Търново, който беше на Илия, вече е собственост на крупния млад предприемач от Северна България Георги Георгиев, който беше основен спонсор на концерта на Цеца Величкович у нас. Постоянно арестуваната и преследваната сръбска певица е близка приятелка на кмета на София Бойко Борисов.


Елкабел – гордостта на Мултигруп, отново отиде при близък до ДПС бизнесмен – царят или по-точно султанът на безмитната търговия Фуат Гювен.


Още преди смъртта на Павлов захарният му бизнес пък мина под контрола на пловдивския олигарх Ветко Арабаджиев. Той купи намесения в скандалите за източване на ДДС напоследък курорт Елените не без помощта на заместника на Доган – депутата бизнесмен Данчо Цонев. После спря водата на комплекса Парадайс бийч на Мултигруп. В съдебната битка Темида застана зад пловдивчанина.


Как ли са се чуствали в тази компания Жан Рено и неговите приятели от борда на Белведере? Само можем да гадаем.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей