Свързани новини

18.06.2009 16:21

Олигарсите: Водачът на ГЕРБ за София-област е ортак на олигарсите Арабаджиеви и ВИС

Видян 11665 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

В понеделник писахме, че ГЕРБ издига Лили Иванова и Емил Димитров, ама не ония – оригиналите от попсцената, за които се сещате, за водачи на свои листи. Адашът на естрадния гений води листата на фуражките за София – област.


Според вчерашния брой на вестник Телеграф бизнесменът Емил Димитров е в една фирма с олигарсите Арабаджиеви. Маринела Арабаджиева и адашът на попидола са заедно в Слънчев бряг 2002 като управляващи.


Интересно за фирмата е, че анонимна “група физически лица” държи 72,881% от акциите според ДАКСИ.


Странно е също, че плодвивската бизнесфамилия е замесена в бизнес с толкова изявен човек от ГЕРБ. Защото е публична тайна, че семейството подкрепя пловдивската Атака.


Сега пловдивчани вече си обясняват солените квалифицирани обиди за премиера Станишев, пуснати неотдавна от вестника на Арабаджиеви – Акценти.


Компанията във фирмата Слънчев бряг 2002 обаче е още по-интересна като се споменат и някои други имена, които фигурират в нея. Например на бургаския наместник на ВИС Венцеслав Чамурджиев, бивш заместник – председател на СДС в града, изгонен по времето на Данчо Цонев.


Ето какво казва самият депутат пред в. Сега по повод на някогашния седесар: "Той си ходеше и си рекетираше, и казваше - това е за СДС, това е за Цонев, това - за еди кой си...".


Във фирмата Слънчев бряг 2002 са и видни хотелиери, между които държащия любимото място за отдих на лидера на ВИС Георги Илиев, а също и на бизнесмени като Румен Гайтански.


Какви забележки може да има човек към въпросните хотелиери – че застроиха толкова комплекса, така унищожиха неговата природа, че от пустинята, превърната в градина, създадоха нова пустиня. Или, ако предпочитате, бетонна джунгла.


По тази причина хората, които вече не ходят в курорта го нарекоха с горчив сарказъм: “Слънчев град”.


Във фирмата Слънчев бряг 2002 според регистъра ДАКСИ се крие още едно интересно име. На несебърския общински съветник Венелин Ташев.


Както 19 минути вече писа местната партия ДЕЛА обвини властта в морския град, ориентирана към ГЕРБ от олигарсите братя Диневи, че е “подарила” на Ташев имот от 1 дка, без да се допита до Общинския съвет.


„Председателят на общинския съвет Благой Филипов от коалиция Море, зад която стоят братя Диневи, се опитва да прекара под масата два общински парцела на стойност милиони левове на самия морски бряг без одобрение на Комисията по териториално устройство към Общинския съвет в Несебър", заяви председателят на партия ДЕЛА Атанас Терзиев. "Касае се за имот от над 1 декар, който ще бъде буквално подарен на общинския съветник Венелин Ташев, както и за над 11 декара под хотел „Феста Панорама” в Новия град на Несебър, които се придават към имота на хотела. На практиката това са най-ценните имоти, които все още са общинска собственост", посочват още от ДЕЛА. "Стойността на тези имоти по пазарна оценка е около 18 млн. евро”.


Щедрата община Несебър се включва заедно със Слънчев бряг 2002 във фирмата Слънчев бряг 2005.


Съдружник на Емил Димитров в друга фирма – Универсал – България холдинг АД е беровият заместник – министър на търговията Станимир Бързашки.


Кабинетът Беров бе наречен от наследилата го Ренета Инджова “правителство на Мултигруп”. Дали Бързашки може да е бил едно от най-ярките й основания за подобна теза? Тъжната история на една от най-богатите български фирми Стройимпекс, която бе приватизирана за нещо като 70 000 долара от Мулти при милиони по нейните сметки в същото време, вероятно нашепва нещо?!


Ето какви неща се извършват зад гърба на Бойко Борисов и как неговите хора го въвличат в опасни комбинации с фигури, срещу които генералът се опитва да се бори. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв