Свързани новини

01.06.2009 16:32

Олигарсите: Филиз Хюсменова за интернет права и свободи

Видян 2202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не бихте предположили, че най-големият спец по интернет от представителите на България в европарламента е от ДПС. Тя даже е защитник на правата и свободите в глобалната мрежа на европейските потребители. Филиз е единствената не само със свой сайт, но и с блог. Така всеки може да общува с нея, още повече, че тя навсякъде дава и своя личен мейл.


Често критиките към нейната партия са свързани с отсъствие от пленарни заседания. Тя обаче е изключение и от това правило. Хюсменова има 77% присъствия на сбирките в европарламента, назевисимо дали са били в Брюксел или в Страсбург.


От 143 негови заседания е била на 111, което е доста добра успеваемост, особено по българските стандарти. Знаем, че за 20 години не се намери сила, която да се справи с неявяването на народните избраници на работа и срещу гласуването с чужди карти.


В европарламента Филиз Хюсменова блесна още със защита на сестрите ни от Либия и с ангажираност с правата на децата – една твърде наболяла тема тези дни заради случая с полската истерия и отнемането на две наши хлапета от тяхната майка - алкохоличка.


Бойната майка на 1 дете има куп титли: заместник-председател на комисията по регионално развитие в европарламента, заместник в комисията за права на жените и равенство на половете, член на Групата на високо равнище за равенство на половете, член на делегацията за държавите от Магреб, ръководител на българската делегация в АЛДЕ за ДПС.


Турската европаралментаристка съчетава защитата на интернет и децата и с последната си инициатива. Заедно с Илиана Йотова от БСП двете проведоха акция в подкрепа на опасностите, които глобалната мрежа крие за най-малките граждани на ЕС.


Тя нашумя в политиката като министър без портфейл в кабинета на Симеон, след като бе сменен предшественикът й Неждет Моллов. После влезе в това 40-о народно събрание, за да стане първо наблюдател, а после и да бъде избрана за депутат от първия български набор на европарламента. Владеещата френски, руски и турски език дама се появи в елита на ДПС от Силистра, където е областен шеф. Филиз Хюсменова е член на Движението за права и свободи /ДПС/ от 1994 година. От 2003 г. е член на Централния съвет на ДПС, а през 2006 г. става член и на Централното оперативно бюро на движението.


Започва кариерата си от Великотърновския университет, където завършва френска и руска филология. Става асистент по френски език и литература в Педагогическия факултет на Русенския университет през 1990 г. – едва на 24. После става инспектор по образование в Силистра. Следващият й пост е на заместник – кмет на нейния роден град. С првия мандат на ДПС на власт става заместник на областния управител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец