Свързани новини

03.11.2021 11:13

Нов фентъзи роман ни пренася в морски владения

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корона от корал и перли е нов фентъзи роман, който излиза с логото на издателство Емас. Книгата обещава да ни отвлече от ноемврийската реалност и да ни отведе в морското владение Вариния при малоброен, но горд рибарски народ. Мара Ръдърфорд вплита легенда, политическа интрига, любов, тайни и дълг, а в сърцето на историята стои силата на сестринската връзка. Книгата е първа част от общо две. С дебютния си роман Ръдърфорд поставя началото на своята изключително оригинална поредица, изтъкана от легенди, тайни, вярност и една сестринска връзка, по-силна от океанския прибой. Сред океанския народ на Вариния женската красота е на особена почит. Старейшините избират най-красивото момиче от всяко поколение, за да го отпратят към забранените брегове на сушата за невеста на принца на Илара. Иларското владичество налага на варинианците да живеят бедно, но във водите под колибите им се крият богатства – вълшебни розови перли, най-ценните от които са в близост до смъртоносни кървави корали. Настъпва времето старейшините да изберат бъдещата кралица от поколението на Нор и всички знаят, че това ще бъде сестра ѝ – Зейди. Двете момичета са близначки, ала през лицето на Нор минава грозен белег и върху нея не тегне товарът от очакванията на майка й. Но съдбата ѝ е подготвила изненада. След необратим инцидент Нор е изпратена на мястото на сестра си да се омъжи за принц, по-студен и непристъпен и от мрачния си планински дворец. Бързо става ясно, че дворцовият живот е изтъкан не от блясък, а от опасности, и момичето почва да разнищва тайните на Илара – докато не открива заговор срещу народа си. Изглежда, Нор ще трябва да се бори за своя дом и това може да ѝ коства всичко...


„Възхитително преплитане на фентъзи, политика и сестринство – тази необикновена, напрегната приказка ще прикове вниманието ви!“ , коментира Тамора Пиърс, автор №1 на Ню Йорк Таймс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.