25.10.2013 12:20

Над 600 последователи на Кабала за първи път на Международния кабалистичен конгрес в България

Видян 2024 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път в България ще се проведе Международният конгрес по Кабала от 1 до 3 ноември 2013 г. в курортен комплекс Боровец. Световноизвестният доктор по философия и биокибернетика, професор по онтология, изследовател в областта на класическата кабала професор Михаел Лайтман пристига в страната ни за първи път. Основателят и ръководител на Международната академия по Кабала и Института за изследване на Кабала ще изнесе серия от лекции и семинари пред аудиторията. Очаква се в страната ни да пристигнат над 600 участници от цял свят.


Професор Лайтман специално е избрал България за начало на серия от семинари по темата за интегралната концепция, които ще продължат в няколко европейски държави. „Ние се намираме в преходен период от миналото към бъдещето, от егоистичния свят към интегралния, алтруистичен свят. На хората им предстои да се променят в много отношения”, казва проф. Лайтман. Той твърди, че човечеството вече осъзнава движението на цивилизацията към саморазрушение. Според Кабала обаче това състояние е най-прекрасното, защото от него се ражда нова цивилизация, която ще бъде основана върху съвършено друго мислене и възприемане на реалността.


Кабала от иврит означава „мистична традиция“ и не е религия. Кабала е учение, чиято основна идея гласи, че всеки човек трябва да работи върху различни аспекти на своята душа, за да постигне хармония. Чрез създаването на един от най-популярните интернет сайтове за Кабала, професор Лайтман предоставя свободен достъп на всеки до актуални текстове на над 20 езика. През 2000 г. сайтът е обявен от енциклопедия „Британика” за един от най-посещаваните интернет сайтове в света. Сред последователите на учението са много световни звезди като Мадона, Деми Мур, Дженифър Анистън, Виктория Бекъм, Ричард Гиър, Рики Мартин и др.


Нова методика за интегрално образование, създадена от професор Лайтман, беше представена на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Професор Лайтман е и стратегически съветник на ООН за инициативите, свързани с възпитанието и образованието.


Международната академия по Кабала е основана през 2001 г. от учения-кабалист Михаел Лайтман, с цел разпространение на кабалистичните знания в целия свят, за да се повиши духовното ниво на човечеството. Академията е некомерсиална организация, в нея работят доброволци, изследователи на науката Кабала, които имат само една цел: разкриване общите закони на творението, причината за съществуването на всичко около нас. Постиженията им ще доведат целия свят до най-високото ниво на съществуване, управление на личната съдба и прекратяване на човешките страдания и глобалните катастрофи. Филиали на Международната академия по Кабала съществуват в 20 държави по света. В тях се провежда научно-образователна работа в изпълнение на “Общия устав на Академията“. Повече подробности на: http://laitman.bg/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей