Свързани новини

25.08.2020 16:39

Мистериозната смърт на Лукашенков предшественик: неразгадана и до днес

Видян 5314 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            Кадрите на Лукашенко с автомат в президентския дворец обиколиха света, но белоруските лидери открай време имат едно наум, след като в най-спокойното време на соца мистериозна смърт отнема живота на повелителя на републиката. По ирония на съдбата първият и най-голям протест се състоя именно на кръстения на Пьотр Машеро, но преименуван от Лукашенко на Проспект на победителите огромен булевард край езерото и музея на Втората световна война в сърцето на Минск. Война, която мнозина по света познават от гениалния и потресаващ филм Иди и виж, в който тогавашният ръководител съучаства на Елем Климов (мъж на бившата снаха на Тодор Живков Маруся след брака й с Владимир Живков) и сам го води по местата на партизанския отряд, който навремето е оглавявал и му разказва истинските истории от невъзможната битка с нацистите. За което има и звезда на герой на Съветския съюз от 1944 г., когато е на 26 г.

Лукашенко не обича Машеров, както не са го обичали Брежнев и Андропов. Те го зачеркват биологично, а сегашният президент - в известна степен се опитва да го стори по отоншение на легендата на любимия лидер на беларусите. Той загива през 1980 г. като първи секретар на комунистическата партия на БССР и кандидат - член на Политбюро на ЦК на КПСС. Историята е доста мистериозна. Ето я:

4 октомври 1980 г. е обикновен ден и почти няма движение по пътя Минск - Москва около 3 следобед, по който се отправя лимузината Чайка на Машеров. С него са личният му шофьор и шефът на неговата охрана. Няма я пилотиращата отпред полицейска кола, която по протокол лидерът на републиката трябва да използва, защото той е на път за едно от прочутите си тайни изненадващи посещения, чрез които ежедневно се убеждава как реално стоят нещата в страната, а не според стъкмистиката на соца. Но има бяла Волга без аларма. Кортежът явно се вижда от малкото участници в движението. Особено, след като милицията се усеща и праща подире на двете коли свой автомобил с лампа, който ги настига.

На завоя при птицекомбината на Смолевичи върху лимузината на лидера връхлита самосвал МАЗ, който задминава друг камион ГАЗ - САЗ, натоварен с картофи, въпреки командите отдалеч и установените при подобни разминавания при соца навици за отбиване от пътя. Пилотната Волга на КГБ, чудно как, се разминава с удар, като внезапно дава газ и се отделя на повече от 150 м,  въпреки че кара пред лимузината.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей