01/03
19.03.2021 13:50

Как да „възпитаме“ позитивно мислене

Видян 2402 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дали за вас чаша полупразен или наполовина пълен ? Проучванията показват, че и двата типа мислене могат да повлияят на вашето физическо и психическо здраве. Вижте как:
 
Източник: Pixabay

Неотдавнашно проучване проследи 70 000 жени от 2017 до 2021 г. и установи, че тези, които са оптимисти, имат значително по-нисък риск от смърт от няколко основни причини за смърт, включително:



сърдечно заболяване
удар
рак, включително рак на гърдата, яйчниците, белия дроб и колоректалния рак
инфекция
респираторни заболявания
Други доказани ползи от позитивното мислене включват:
 
по-добро качество на живот
по-високи нива на енергия
по-добро психологическо и физическо здраве
по-бързо възстановяване от нараняване или заболяване
по-малко настинки
по-ниски нива на депресия
по-добро управление на стреса и умения за справяне
по-дълъг живот
 
Позитивното мислене не е магия



Няма как проблемите ви да изчезнат. Това, което ще направи, е да направи проблемите да изглеждат по-управляеми и да ви помогне да се справите с трудностите по по-положителен и продуктивен начин.
 
Как да настроим положителните си мисли



Позитивното мислене може да бъде постигнато чрез няколко различни техники, за които е доказано, че са ефективни, като разговор с себе си.



 
Източник: Pixabay




Ето няколко съвета, които да ви помогнат да започнете, които могат да ви помогнат да тренирате мозъка си как да мисли позитивно.



Съсредоточете се върху добрите неща



Предизвикателните ситуации и препятствия са част от живота. Когато се сблъскате с такова, съсредоточете се върху добрите неща, независимо колко малки или привидно незначителни изглеждат. Ако го потърсите, винаги можете да намерите пословичната сребърна подплата във всеки облак - дори това да не е очевидно веднага. Например, ако някой отмени планове, съсредоточете се върху това как освобождавате време, за да наваксате с прочита на любима книга или друга дейност, която ви харесва.
 
Практикувайте благодарност



Доказано е, че практикуването на благодарност намалява стреса, подобрява самочувствието и насърчава устойчивостта дори в много трудни времена. Леонел Меси споделя не в едно от неговите интервюта, че тайната в успеха му е, че практикува благодарност всеки божи ден. Той помни от къде е тръгнал и за това впечатляващите коефициенти за залагане в мача Реал Сосиедад- Барселона са 2.10 в полза на каталунците. Помислете за хора, моменти или неща, които ви носят някакъв вид утеха или щастие и се опитайте да изразявате своята благодарност поне веднъж на ден. Това може да бъде благодарност на колега за помощта в даден проект, любим човек за миене на чинии или кучето ви за безусловната любов, която ви дават.
 
Водете дневник за благодарност



StudyTrusted Source установи, че записването на нещата, за които сте благодарни, може да подобри вашия оптимизъм и чувство за благополучие. Можете да направите това, като пишете в дневник за благодарност всеки ден или записвате списък с неща, за които сте благодарни в дните, в които ви е трудно.
 
Хуморът е лекарството срещу проблемите



Проучванията са установили, че смехът намалява стреса, безпокойството и депресията. Също така подобрява уменията за справяне, настроението и самочувствието. Той незабавно облекчава стреса и кара нещата да изглеждат малко по-малко лесни.



Прекарвайте време с позитивни хора



Доказано е, че отрицателността и позитивността са заразни. Помислете за хората, с които прекарвате време. Забелязали ли сте как някой в лошо настроение може да събори почти всички в една стая? Положителният човек има обратен ефект върху другите.



 
Източник: Pixabay

 
Доказано е, че общуването с позитивни хора подобрява самочувствието и увеличава шансовете ви за постигане на целите. Обградете се с хора, които ще ви изправят на крака и ще ви помогнат да видите светлата страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци