Свързани новини

04.05.2009 11:14

Идва масово завръщане на БГ-имигранти

Видян 2219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските емигранти в Гърция започват все по-масово да се завръщат у нас заради световната икономическа криза, предаде БГНЕС.


Държавата трябва спешно да на намери решение на проблема с непризнаването на трудовия стаж на българите, работили нелегално в Гърция. Това предупреждават от партията "Другата България". От партията изразяват готовност да предложат нова, адекватна политика за подпомагане на завърналите се от чужбина български граждани и техните семейства.
"Българските емигранти в Гърция започват все по-масово да се завръщат у нас, тъй като губят работата си заради световната икономическа криза", съобщи лидерът на партията Божидар Томалевски, който е на работно посещение в Гърция по повод учредяването на нови клубове на партията – в Солун и Серес. Предвидено беше учредяване на местен клуб и в Сидирокастро, но българите там са сред първите засегнати от кризата и голяма част от тях вече са загубили работата си, поради което се завръщат у нас. Въпреки това те продължават да подкрепят партия "Другата България" и вместо в Сидирокастро ще учредят клуб в България – в Разлог.
"Посещението ми в Гърция потвърждава прогнозата на партия "Другата България", че в най-близко време можем да очакваме вълна от емигранти, която вероятно ще достигне до 150 хиляди души. Голяма част от тях са работили нелегално, най-вече нископлатени професии, и сега нямат необходимия трудов стаж за пенсиониране. Държавата трябва спешно да намери адекватно решение на проблема, защото той засяга не само тези хора, но и техните семействата и близки", каза Томалевски. Именно въпросът с непризнаването на трудовия стаж бе сред основните притеснения, споделени от нашите сънародници по време на срещите им с председателя на партия "Другата България". "Българската диаспора в Гърция се състои от близо 380 хиляди души и това налага специални мерки за решаването на този проблем", заяви още Томалевски. Партия "Другата България" има готов комплект от мерки и методологоия, която ще позволи на българските граждани, работили при дискриминационни за тях условия в чужбина, да се включат в националната социална система, твърди той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец