Свързани новини

12.05.2009 10:38

Форд се спасява с допълнителна емисия акции

Видян 1925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският автомобилостроителен концерн Ford Motor Co. възнамерява да се спаси от банкрут и да покаже стабилността на компанията за сметка на допълнителна емисия акции на стойност от 1,7 до 2 милиарда долара, пише "Уолстрийт Джърнъл", цитиран от БГНЕС.


Ръководството на Форд смята привличането на нов капитал за необходимо, въпреки недоволството на настоящите акционери, които се страхуват от размиване на своя капитал. Реализацията на акциите на автомобилния производител "ще внуши увереност в неговото бъдеще и възможността да се избегне банкрут", заяви анализаторът на автомобилния отрасъл в компаният Casesa Shapiro Group Джон Касеза. Форд /за разлика от Дженерал Мотърс/ успя да се договори с профсъюзите на работниците от автомобилната промишленост за намаляване на разходите за заплати с 500 милиона долара годишно. Също така автомобилният концерн съкрати своите дългове с 9,9 милиарда долара до 25,8 милиарда, орязвайки плащанията по лихвите с над 500 милиона долара за сметка на редица договорености с кредиторите. "Ние запазваме добър прогрес по плана за трансформация – увеличаваме дела си на пазара на дребно благодарение на превъзходната нова продукция, подобряваме качеството си, намаляваме разходите и подготвяме завръщането на Форд към печалбите", заяви представителят на компанията Алън Мулали.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион