01/03

Свързани новини

01.03.2021 15:04

Дойчин Боянов представи уникален Справочник за Витоша

Видян 1801 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтъкнатият алпинист и преподавател в НСА Дойчин Боянов представи днес уникален справочник за Витоша. Присъстващите на стилната церемония в Музея на българската спортна слава първи видяха изданието събрало информация за всички възможности за спорт, отдих и почивка в планината. Книгата „Витоша – спортно туристически справочник“ стана факт със съдействието на „София – европейска столица на спорта“.


След множество изкачвания из най-високите планини на планетата и достигането до някои неизкачвани дотогава върхове в Каракорум и Антарктика, Дойчин Боянов се посвещава на една по-близка и позната за нас планина – Витоша.


Книгата „Витоша спортно-туристически сборник“ представя основна информация с възможностите за спорт и туризъм в планината. Особено внимание е обърнато на опазването на околната среда, достъпа до обектите и безопасността на практикуващите.


По своето съдържание и обхват изданието е първо по рода си у нас и по своеобразен начин потвърждава за пореден път уникалността на планината Витоша и нейното огромно значение за хората.


„Това не е книга за четене, а за преживяване“, заяви на представянето на изданието днес авторът. „Този Справочник го сравнявам с най-големите си постижения досега. За първи път е направен опит за категоризация на маршрути и пътеки. Благодаря на дизайнера на книгата Десислава Балакчийска за прекрасната визия“, каза още Боянов.


Кметът на София Йорданка Фанкдъкова поздрави автора, като изтъкна образователната и възпитателна полза от подобни издания. „Градът има нужда от такива справочници за всички планини в околността. Столична община и „София – евростолица на спорта“ подпомагат Природен парк Витоша по Споразумението за рехабилитация на туристическа инфраструктура в планината, което подписахме миналата година,“ каза Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби