Свързани новини

15.06.2009 12:08

Американска мазилка пести пари за топлоизолация

Видян 5360 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американска мазилка с името Стирокрейт (Styrocrete) пести значително от средствата за топлоизолиране на жилището. При стандартна топлоизолация се следват няколко основни етапа – поставяне на стиропор, полагане на мрежа, шпакловане и запечатване с мазилка. Ако се използва Стирокрейт, нужните материали се свеждат основно до стиропор и Стирокрейт-мазилката. А качеството – и в двата случая е еднакво.


Обяснението се крие в способността на тази мазилка да съхне изключително бързо. Тя образува здраво покритие върху нанесената повърхност, без да е необходимо полагането на мрежа и шпакловка, както при другите системи за топлоизолация. Няма и период на изчакване за шпакловката и мазилката. Освен върху стиропор, Стирокрейт може да се нанася върху всякакъв друг вид повърхности, дори и релефни. Мазилката може да се използва за покритие и за най-сложните архитектурни елементи, без това да наруши способностите й. Тя  се предлага и на родния пазар от дистрибутора „Футура Констракшън Полимерс”.


„Стирокрейт е мазилка с отлични качества и същевременно с възможно най-ниската цена на пазара у нас. На европейския пазар тя се е утвърдила като предпочитана мазилка за фасади, защото спестява време и пари както на строителните бригади, така и на хората, които топлоизолират жилището си. У нас вече работим с бригади в повечето големи градове като тепърва очакваме търсенето да расте.”. Това обясни Михаил Иванов, управител на „Футура”.


Стирокрейт представлява смес от два материала - единият под формата на цимент Стирокрейт, а втората съставка – полимер. У нас се предлагат два вида полимери, подходящи за работа със Стирокрейт – Styrobonding Resign Concentrat и Marflex. „Крайната цена за завършена топлоизолация по тази технология излиза 20-22 лв. Това е най-ниската цена на пазара в момента.”, каза Михаил Иванов. Отличното качество и конкурентната цена ще позволят на много хора да направят желаната топлоизолация, при това за изгодна сума, смята Иванов.


Качественото обучение на строителните бригади също играе роля за доброто полагане на топлоизoлационната мазилка. „Всяка бригада, която се свърже с нас, преминава безплатно обучение. Така майсторите сами се убеждават от първа ръка в свойствата на Стирокрейт и знаят спецификите при полагането й.”, разказва управителят на „Футура”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог