11.10.2019 14:10

51%: Изп. директори през 2050 г. няма да се нуждаят от висше образование

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Над 5000 „лидери на бъдещето“ от поколението Z взеха участие в специалното проучване  #CtheFuture на световния лидер в областта на HR решенията Adecco Group.


Анкетата изследва какви умения и качества ще трябва да притежават бъдещите лидери на ръководни постове, за да управляват ефективно, както и програмите за обучение, които ще подпомагат развитието и успеха им. Данните на пазара на труда показват, че именно милениълите и представителите на поколение Z ще съставят 75% от глобалната работна сила до 2025г. Основните изводи от изследването показват, че според 70% от поколението Z личностните качества (soft skills) ще бъдат по-важни от професионалната квалификация (hard skills) за изпълнителните директори през 2050г. Според тях най-важното качество за един бъдещ CEO ще е възможността успешно да управлява хора и екипи, а на втора и трета позиция поставят комуникационните умения и креативността. Друг интерес нюанс в разбиранията на бъдещите лидери е отношението им към образованието.


51% от анкетираните вярват, че през 2050г. изпълнителните директори няма да имат нужда от диплома за висше образование. Повече от половината анкетирани (55%) споделят, че практическото обучение и стажовете са най-добрият начин за развиване на лидерски умения в бъдеще. Докато само 6% вярват, че университетското образование е най-добрият начин за развитие на индивидуалните качества, необходими на бъдещите лидери. С обявяване на резултатите от проучването Adecco Group анонсираха победителя в глобалната инициатива „CEO for One Month“, която се проведе в 46 държави, включително и България. Тя дава шанс на бъдещи лидери да се запознаят с настоящите бизнес лидери и да почерпят от техния опит.


След 8-месечен селекционен процес, включващ над 260 000 участници за победител бе обявенa 24-годишната София Лим от Хонг Конг, която ще прекара един месец заедно с главния изпълнителен директор на Adecco Group Ален Дьохаз. Тя ще има възможността да участва в ежедневното управление на компанията. „Очаквам с нетърпение да работя заедно със София, да й помагам да развива нови умения и обратното, да се уча от нея, да попивам от нейната визия за бъдещето на работния процес и лидерството.


Докато работният свят се развива и технологиите преобразуват начина, по който изглеждат професиите, лидерските умения също се променят. Практическото обучение и стажуването, съчетани с непрекъснат процес на усъвършенстване през целия живот, играят ключова роля в подготовката на всички представители  на поколение Z за ръководители. Програмата ни  „CEO for One Month“ демонстрира силата на обучението на терен, което е толкова важно за развитието на нашите бъдещи лидери. ", коментира главният изпълнителен директор на Adecco Group Ален Дьохаз.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.